fbpx
0
Karriär

3 tips som får dig att våga ta steget till eget med Carolina von Rosen

16 February, 2018

En smakupplevelse i Costa Rica väckte nyfikenhet kring Raw Food och gav inspiration till en affärsidé som förverkligades. Vi har pratat om att våga ta steget till eget med Carolina von Rosen, grundaren av GET RAW. 

Carolina von Rosen, entreprenör och grundare av GET RAW

Det var under en resa i Costa Rica där Carolina von Rosen, grundare till GET RAW smakade på en gudomligt god raw chokladkaka och idén till hennes företag började ta form.

”Det var en riktig aha upplevelse. Jag kom hem med minnet av smaken från chokladkakan och insåg hur mycket skräp det fanns på livsmedelshyllorna här hemma. Jag började experimentera i mitt kök och GET RAW föddes.”

Det är ingen slump att Carolina har uppfyllt sin dröm att driva eget inom mat och välmående, utan snarare en strategisk plan där det funnits plats för drömmar och utveckling. Det är inte första gången Carolina driver eget. Under gymnasiet hade hon en egen Sushi cateringfirma. En fortsatt utbildning inom Service Management och entreprenörskap gav Carolina kött på benen att förverkliga drömmen att driva eget. En dröm hon burit med sig sedan barnsben.

Det var den gemensamma passionen för matlagning som fick Carolina och hennes mamma Ulrika att slå ihop sig och starta GET RAW. Duon har blivit uppmärksammade inte bara för sina goda raw bars, utan även för affärsrelationen mellan mor och dotter. Sedan start har GET RAW hunnit flytta kontor från Malmö till Stockholm och växt i arbetskraft. Idag är företaget igång med produktutveckling av sitt sortiment. Tanken är att framställa och bidra med nyttigt godis på marknaden. Att låta oss lyckas stilla sötsugen med något nyttigt, istället för en massa onyttigt.

Carolinas 3 tips till stet till eget

1. Våga be om professionell hjälp

Det finns kostnadsfri rådgivning och pepp att få som Startup. Våga kontakta och prova din affärsidé på icke konkurrerande organisationer och andra personer i startup- världen.

2. Släpp allt det andra

Våga slänga dig ut i det okända utan att lägga för mycket tanke i det hela. Om möjlighet finns, säg upp dig och satsa fullt ut. På så sätt blir det på riktigt istället för halvdant. Om man inte har en snäll förälder eller partner som kan hjälpa dig på vägen till eget så finns det starta eget bidrag att ansöka via arbetsförmedlingen.

3. Res

Släpp det du har och ge dig ut på en resa. När du släpper alla måsten kommer tankar och idéer komma till dig. Jag hade en stark magkänsla och lyssnade på den, trots att mamma var arg för att jag hade sagt upp mig från mitt första riktiga arbete för bege mig ut på långresa.

Text  Nathalie Rajic

Foto GET RAW

    Newsletter