fbpx
0
Balans Fysisk Balans

Hur du använder månen och dess faser till din fördel

14 oktober, 2018

I årtusenden har människan fascinerats av månen och dess resa över himlavalvet. Men trots det kulturella avtryck den fängslande himlakroppen har lämnat i vår historia, vet vi ytterst lite om hur månen och dess förmodade energi påverkar oss jordbor.

Med en gravitationskraft stark nog att påverka tidvattnet, bromsa jordens rotation och stabilisera oss på vår axel känns det nästan absurt att tro att månen inte är något annat än en naturlig satellit. Men med forskningsresultat som går isär och allmänhetens himlande ögon kan det vara svårt att våga tro att månen har en särskild energi som påverkar oss människor.

Dock vore vi inte de Boss Ladies vi är idag om vi inte visste hur man vänder något okonventionellt till vår absoluta fördel. Så låt dig fascineras av månens mystiska energi genom att lära dig mer om de fyra viktigaste månfaserna och hur du på bästa sätt kan dra nytta av dessa för att få det du vill. Allt du behöver är ett öppet sinne.

1. Nymånen – se den som början på något nytt

Nymånen är det ögonblick då solen, månen och jorden står i exakt linje med varandra. Genom att solen lyser upp månens baksida blir månen mörk och därför helt osynlig för oss jordbor – en händelse som man i astrologikretsar ser på som en nystart, ett oskrivet blad. På ett vitt ark finns inga brister, bara oändliga möjligheter – och det är just därför som nymånen ses som ett ypperligt tillfälle att förändra eller börja om på nytt.

Måntips:Bestäm dig för att förändra de saker du för tillfället inte är nöjd med genom att skriva en lista på vad du vill åstadkomma under den kommande månaden. Du uppmuntras att sätta höga mål och drömma stort!

2. Den växande halvmånen – det är dags att slå slag i saken
Den växande halvmånen uppenbarar sig på himlen ungefär en vecka efter varje nymåne. Under dessa sju dagar har månen fyllts till hälften av solens ljus, något som av vissa ses som en påminnelse om att det är dags att sätta fart och faktiskt jobba för de förändringar vi vill se i våra liv.

Måntips:Skissa upp en handlingsplan för hur du ska ta dig dit du vill. Glöm dock inte att även sätta ett par väl genomtänkta bollar i rullning!

3. Fullmånen – vi skördar det vi sått

Med solen i ryggen och månen framför oss får vi på jorden bada i fullmånens ljus. Denna strålande måne står för avslut och kreativitet, samtidigt som den påminner oss att skörda det vi sått. Har du svårt att se resultaten av ditt hårda arbete? Detta kan bero på att du lägger för mycket fokus på varför du inte är där du vill vara.

Måntips:Under fullmånen sägs det att vi får se människors sanna jag, så ta åt dig av all information som kommer till dig under denna period. Månen sägs vara din ledstjärna på vägen.

4. Den avtagande halvmånen – se resultat eller jobba hårdare
Precis som med tidigare månfaser ser vi den avtagande halvmånen ungefär en vecka efter den tidigare fasen. Det är nu dags att sortera allt som kom upp till ytan under fullmånens sken.

Måntips:Kom ihåg att allt inte är värt att hålla fast vid. Du kan vara kräsen med dina val under den här perioden och uppmuntras att släppa taget om de saker som inte längre berikar ditt liv.Samtidigt är det viktigt att vara tacksam över det du harså precis som med allt här i livet handlar det om att hitta en bra balans.

Nu är det inte långt kvar tills nästa nymåne. Vad planerar du att förändra till det bättre under den kommande månaden?

Text Elin Beattie

    Nyhetsbrev