fbpx
0
Karriär

5 vanor från framgångsrika Femprenörer

28 oktober, 2018

Om det är sant att våra dagliga vanor styr hur framgångsrika vi blir, kan det vara på tiden att se över våra rutiner. Her Way har läst på om de inspirerande vanor som hittas bland kvinnliga entreprenörer världen över och kan nu ge dig fem tips på saker som garanterat kommer hjälpa dig up your Boss Lady game!

 

1. Skriv ner dina mål

Vi har sagt det förr, men säger det igen: lämna inte ditt liv åt slumpen. Samira Far, grundare av det Amerikanska manikyrimperiet Bellacures, spenderar fem minuter varje morgon med att skriva ner sina drömmar och mål.

Samira menar nämligen på att genom att dagligen skriva ner diverse mål och drömmar blir hon automatiskt mer fokuserad och organiserad. Och forskningen håller med! Det är nämligen bevisat att människor som aktivt skriver ner sina mål och delar sina tankar och idéer med en nära vän, har 33% större chans att genomföra sina drömmar. Så hitta din dream buddy och börja skriva redan idag!

2. Sluta multitaska, börja fokusera

Vi vet att det är lockande att ha många bollar i luften och snabbt byta fokus från en sak till en annan – men tyvärr är det långt ifrån så produktivt som vi tror. Och om vi vill nå lika långt som våra drömmar är många, är det dags att vi lär oss hur man ”singeltaskar”.

Veronica Horner, grundare till klädföretaget Maia Moda, menar på att Pomodorometoden (the Pomodoro technique) förändrade hennes liv. Hon säger: ”Det är en game changer. Jag ställer en timer och fokuserar på att jobba oavbrutet i 25 minuter – vilket innebär noll email, Instagram, Facebook eller annat som distraherar. När tiden är slut tar jag en paus i fem minuter innan jag ställer om timern och börjar om på nytt.” Så gör dig själv en tjänst: stäng ner alla flikar, lägg ifrån dig telefonen och prova Pomodorometoden du också. Det är häpnadsväckande hur mycket man kan få gjort på 25 minuter när man inte blir distraherad!

3. Bestäm dig för vad du är värd

Det säg att money makes the world go round. Så varför verkar majoriteten av oss powerbabes ha svårt att få en lön som faktiskt matchar vår kompetens?

Angela Benton, grundare av NewME, säger: ”När jag arbetar med män så skäms dom inte för att be om pengar för ett jobb, även om jobbet anses vara mediokert. Kvinnor, å andra sidan, verkar vara mer benägna att hålla tyst även om dom jobbar på något som är fenomenalt. Så en stor del av min arbetsroll går därför ut på att försöka få kvinnor att bli bekväma med att ta betalt.” Her Way säger: bestäm dig för vad du är värd, redan idag. Sen lägger du till ränta.

 

4. Hitta din work-life balance

För 20 år sedan var Susan Wojcicki med och startade upp Google. Idag balanserar hon livet som fembarnsmamma med att vara den grymmaste bossladyn på YouTube. Men hur får man livet som CEO och småbarnsmamma att gå ihop? Hemligheten bakom Susans framgång verkar ligga i att hon har lyckats bygga ett liv med en sund work-life balance.

Samtidigt som Susan erkänner att det stundtals kan vara svårt att balansera privatliv och jobb, menar hon att framgång beror på hur man prioriterar och fokuserar. När det är dags att jobba lägger Susan allt fokus på jobbrelaterade frågor, samtidigt som familjen är det viktigaste när jobbdagen är slut. Dock är middag med familjen och kvalitetstid med barnen alltid prio ett, vilket resulterar i att Susan alltid lämnar kontoret senast vid fem. I en intervju med the Wall Street Journal påpekar hon något som tåls att höras (och sägas) om och om igen: ”Din framgång är inte baserad på de antal timmar du jobbar. För jobbar du 24 timmar om dygnet kommer du ändå aldrig kunna bidra med några intressanta idéer.”

5. Våga misslyckas
Idag är Vera Wang känd som en av de mest inflytelserika modeskaparna i världen – men visste du att hon har ”misslyckats” som både professionell konståkerska och högt uppsatt chef på Vogue?

Som tonåring krossades Veras drömmar om att bli internationell konståkerska då hon aldrig lyckades kvala in till den amerikanska OS-truppen. Och i vuxen ålder, efter 17 år på amerikanska Vogue, var hon fortfarande inte ”bra nog” för att få det chefsjobb hon ville ha. Men trots detta är Vera inte rädd för att misslyckas, utan menar på att det ändå alltid är värre att aldrig ha försökt, än att ha föröskt och misslyckats. Och vi på Her Way håller verkligen med! Ha modet att prova. Våga försök. Girl, you’ve got this.

Text Elin Beattie

    Nyhetsbrev