fbpx
0
Karriär

7 tips- så skapar du ett inspirerande workspace

21 mars, 2018

7 tips- så skapar du ett inspirerande workspace

Oavsett om du jobbar hemifrån eller på en arbetsplats är ditt kontor med största sannolikhet en av de platser där du spenderar allra mest tid. Så är det något ställe som borde få lite extra kärlek är det väl just detta. Här tipsar vi om hur du skapar ett inspirerande workspace – på arbetsplatsen eller hemmakontoret.

Välj din färgpalett

Färg=energi och de färger du omger dig med påverkar dig mer än du tror. Ljusa och jordnära toner skapar ett lugn, gröna och blå färger hjälper dig att fokusera medan gult förmedlar optimism. Fundera över vilka färger som inspirerar dig och utgå från dessa när du dekorerar ditt workspace. Ett enkelt sätt att tillföra mer färg är med nya skrivbordsaccessoarer som förvaringslådor, en lampa eller anteckningsblock.

Express yourself!

Sätt din personliga prägel på ditt skrivbord och omge dig med saker och minnen som gör dig glad och sätter igång kreativiteten – anteckningsblock, förvaring, foton och kalendrar.

Ju mer hemma du känner dig på din arbetsplats, desto mer bekväm kommer du att bli och därmed också mer produktiv. Låt växter, skrivbordstillbehör och inspirationsbilder uttrycka din personlighet. Varför inte skapa en tavelvägg eller ett moodboard med citat, tidningsurklipp och bilder som inspirerar dig?

Belysning

Belysningen är a och o när det kommer till att skapa rätt stämning. För hård eller svag belysning kan påverka din förmåga att fokusera så det är viktigt att satsa på en mjuk belysning, gärna med mycket naturligt ljus.

Organisera mera

För en del är kreativt kaos det som sätter igång inspirationen, men för de flesta är ett organiserat skrivbord nyckeln till ett bra fokus. Lev efter mantrat – rent skrivbord – rent sinne och ta 5 minuter varje dag och fixa iordning. Det ger dig inte bara en chans att fokusera om, utan ger också perspektiv på dina uppgifter. Fina lådor, behållare eller burkar är perfekt att förvara småsaker i för ett lugnare intryck.

Sätt ditt eget soundtrack

Boosta din kreativitet och humör med en playlist som ger energi och passar din dagliga rutin – oavsett om du behöver lite extra pepp på väg till jobbet eller en lista som sätter stämningen de sista timmarna på eftermiddagen.

Vackra växter

Omge dig med växter och du får inte bara ett finare workspace, utan också lägre stressnivå och bättre minne – det visar forskningen. Suckulenter och kaktusar gör sig fint på skrivbordet och kräver inte särskilt gröna fingrar.

Välj din signaturdoft

Doftminnet är ett av våra starkaste minnen och en signaturdoft till ditt workspace kan hjälpa dig fokusera. Skapa rätt stämning med doftpinnar, diffusers eller varför inte slå två flugor i en smäll och dekorera skrivbordet med vackra och väldoftande eucalyptuskvistar?

Text Line Jeppsson-Varga

    Nyhetsbrev