fbpx
0
Mental Balans

3 inspirerande böcker att läsa under din semester

30 May, 2018

Sommaren har redan tjuvstartat runt om i Sverige men snart är det semestertider och dags att vara ledig på heltid. Vad passar då bättre än en riktigt bra bok att läsa i hängmattan eller på stranden? Her Way redaktionen delar med sig av sina tre favoritböcker för dig att hugga tänderna i.

Thrive, Ariana Huffington (Random House UK)

Thrive är en bok som vill omdefiniera synen på vad det innebär att vara framgångsrik idag. Författaren, en av världens mest inflytelserika kvinnor – Arianna Huffington, medgrundare och chefredaktör på the Huffington Post liknar vårt behov av pengar och makt vid en pall med bara två ben. Den kanske håller oss uppe tillfälligt, men förr eller senare kommer den att falla. För att definiera framgång behövs ett tredje ben. Med utgångspunkt i den senaste forskningen och sina egna livserfarenheter visar Arianna hur meditation, mindfulness och generositet kan revolutionera vår kultur, vårt tänkande, våra arbetsplatser och våra liv.

The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood, Rebecca Wells (Harper Perennial)

När The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood kom ut för mer än 20 år sedan gick den rakt in på första platsen på New York Times bästsäljarlista och behöll sin plats i mer än ett år. I boken som idag blivit en kultklassiker skildras tre generationer kvinnor i en småstad i söderns Louisiana. Det är en rolig, varm, insiktsfull och berörande roman om kvinnlig vänskap, de komplicerade banden mellan mor och dotter och den helande kraften av humor och kärlek.

Såhär beskriver förlaget boken: ”År 1932 diskvalificeras fyra åttaåriga flickor på grund av okvinnligt beteende i en tävling om vem som är mest lik Shirley Temple. De fyra bildar ett förbund, Ya-Ya-flickorna, som blir upptakten till en vänskap som kommer att bestå genom åren och som präglar både deras och deras barns liv.

När teaterregissören Sidda Walker, dotter till en av Ya-Ya-flickorna, många år senare intervjuas i en tidning råkar hon beskriva sin mor som en steppande barnmisshandlare . Ursinnig bryter modern all kontakt med sin dotter. Sidda är förkrossad. Hon skjuter upp sitt planerade bröllop och drar sig undan i väntan på att bli förlåten. Det är då Ya-Ya-flickorna griper in för att ställa allt till rätta.”

Mastering Your Mean Girl, Melissa Ambrosini (Tarcher/Putnam)

”Du vet den där rösten som ibland dyker upp i huvudet, som säger att du inte är bra nog, söt nog eller vad-som-helst nog? Den där negativa, rädslobaserade rösten som säger att du inte klarar av något. Det är din inre Mean Girl och hon gör sitt bästa för att hindra dig leva livet som du alltid drömt om” så beskriver författaren och självhjälpsgurun Melissa Ambrosini det mentala hinder som vi själva ibland skapar och som hindrar oss från att våga drömma och tro på oss själva. I den här boken berättar Melissa öppet om sin egen livshistoria och hur hon själv länge lät sig styras av sin inre Mean Girl. I denna inspirerande guide har hon skapat en plan för hur du blir av med din Mean Girl och kan börja leva ditt liv till fullo.

Av: Line Jeppsson-Varga

 

Newsletter