fbpx
0
Mental Balans

10 löften alla kvinnor borde ha under 2019

16 januari, 2019

En månad in på det nya året och du känner att det där löftet om att spendera mer tid på gymmet redan börjar gå i kras. Eller så vet du inte alls vad du ska ha för mål. Alla har vi de där nyårslöftena som återkommer år efter år men som aldrig riktigt uppfylls. Istället kommer den där känslan av att ha misslyckats återigen. Ta det lugnt och hoppa av löpbandet för en sekund! Vi har sammanfattat 10 löften som innehåller noll prestationsångest utan istället boostar dig själv och hjälper dig hålla fokus på det som faktiskt är viktigt i livet.

Från och med 2019 ska du…

1. …prioritera dig själv

Avsätt tid varje dag till dig själv. Sätt dig i ett tyst rum och reflektera över dagen. Vad lärde du dig, hur mycket närmre är du dina mål? Hur ska du ta dig an morgondagen? Vad är du tacksam för? Genom att spendera den tiden för dig själv varje dag gör att du lättare håller fokus och kan fortsätta blicka framåt med en positiv attityd.

2. …leva mer medvetet

En ny växtbaserad matvana eller konsumtionsfria månader. Att försöka leva ett mer medvetet liv gör inte bara att du känner att du är med och bidrar till något viktigt, det är också superbra för miljon och ja, hela världen.

3. …lägga tid på det du älskar

Det finns inget som gör oss så glada som när vi gör det vi älskar. Har du gått och funderat på att gå och dreja, eller kanske lära dig ett nytt språk. Hitta kurser i din stad. Kanske älskar du att laga mat eller att dansa salsa. Kanske vill du bara ta dig tid till att läsa ut bok efter bok. Låt aldrig mer de saker du älskar att göra komma i andra hand.

4. …ta dig tid till dina nära och kära

Var det längesedan du pratade med en gammal vän, kanske har du lovat farmor i flera månader att komma över på en kopp kaffe. Vi vet, ibland kommer livet mellan och de där sakerna läggs åt sidan. Försök ringa upp under lunchen eller när du ändå är på väg från jobbet. Berätta hur mycket du värderar deras vänskap eller hur mycket du saknar dem.

5. …ta kontrollen över din ekonomi

Öppna det där Fuck Off-kontot, se till att ha översikt över var dina pengar tar vägen varje månad genom att skaffa en sån där app (vi sa aldrig att det skulle vara roligt). Men att ständigt ha koll på dina utgifter, om det så bara är att spara någon ynka krona i månaden, ger dig en härlig känsla av det faktiskt är du som har kontrollen över ditt liv.

6. …show yourself some love

Börja morgonen med en självförtroendeboost. Säg till dig själv hur jäkla grym du är och skicka massa kärlek till dig själv i spegeln innan du går till jobbet eller skolan. Lyft saker du älskar med dig själv och varför du älskar dem. Efter några dagar kommer den där boosten göra riktig skillnad, vi lovar!

7. …se varje dag som en ny möjlighet

Spelar ingen roll om gårdagen kanske inte blev som du tänkte. Varje dag är en ny dag att för nya möten, nya upptäckter och erfarenheter. Genom att se allt du varit med om som en erfarenhet mer i livet gör det också roligare att gå upp nästa morgon.

8. …våga gå ifrån saker som ger dålig energi

Att gå ifrån människor eller saker som får dig att må dåligt kan vara tufft. Men genom att enbart fokusera på de personer och det som gör dig riktigt glad kommer göra dig, just det, ÄNNU MERA GLAD! Det här är ditt år att lägga fokus på dig och vad du mår bra av.

9. …skaffa dig en mentor

Att ha någon i livet att vända sig till, som du kan prata med och kanske gått genom samma resa som du har gjort kan vara oerhört peppande och inspirerande. Sänd ut en shout out på LinkedIn eller fråga dig runt, kanske vet någon i din närhet en person som skulle kunna ”guida dig genom livet”.

10. …låta det förgångna stanna där 

2018 kanske var ett riktigt dåligt år, eller så är det något annat som du känner det är svårt att släppa taget om. Det fina med ett nytt år är att det ger dig möjligheten att blicka framåt istället. Och vem vet var det bär av. Det är det som är så himla spännande!

Text Julia Ahlm

    Nyhetsbrev