Karriär

3 relationer du behöver i ditt liv som entreprenör

24 mars, 2019

Text Nathalie Rajic

Entreprenörskapet är likt en lagsport, vi kan sällan nå framgång utan hjälp. Att bygga värdefulla relationer med personer som kan främja din dröm är därför en viktig grundsten i entreprenörskapet. Vi har samlat 3 personer du behöver i ditt liv som entreprenör för att nå framgång.

Livet som entreprenör kan ofta kännas som en evig limbo. Du behöver bolla mellan olika idéer med dig själv, överkonsumera Google och tvingas ta beslut i situationer som du aldrig tidigare befunnit dig i.  Vi vet, det kan kännas läskigt. För att skapa dig en lönsam verksamhet och våga dig ta dig ur din comfort zone behöver du därför bygga dig ett nätverk av nyckelpersoner som kan hjälpa dig på vägen mot dina drömmar.

Hur värdefulla är dessa kontakter? En amerikansk studie med över 700 medverkande entreprenörer visade nyligen att egenföretagare som använder sig av mentorskap ökade sin omsättning med hela 83 %, medan mindre företag som drivs av entreprenörer utan en mentor enbart tjänade 16 % av den motsvarande omsättningen.

Her Way har listat 3 relationer du behöver i ditt liv som entreprenör för att nå framgång:

  1. Hejarklacken. Vem behöver inte en egen hejarklackar i sitt liv? Man kommer långt med sitt eget självförtroende men när det tryter behöver du någon som står där vid sidan om, hejar i vått och torrt och ger dig en stor kram när det känns tungt. När du befinner dig på ostadig grund, står din hejarklackar där och peppar och övertygar dig om att allting kommer att bli bra. Hen är exalterad över dina framgångar och uppmuntrar dig till att fortsätta jaga din dröm. Glöm för all del inte bort att ge tillbaka av den kärlek och tacksamhet du får av din hejarklack. Dags att börjar bygga din tribe.

  2. Mentorn. Det finns en fördel med att ha en människa bredvid dig som kan ge kloka råd men även ge perspektiv på dina problem från en annan synvinkel.  När du befinner dig i startup världens upp- och nergångar behöver du ha någon vid din sida som har navigerat liknande hinder och kan agera bollplank och grunda dig vid behov. Att hitta din mentor kräver strategi och tålamod. Skriv ner de specifika förväntningar och den kvalifikation och erfarenhet du kräver av din mentor. Börja se dig om i ditt nätverk och via olika sociala plattformar (vi rekommenderar HON eller LinkedIn). När du funnit hen du letar efter, erbjud dig att bjuda på en lunch eller kaffe för att berätta om ditt önskade mentorskap. Se till att komma väl förberedd till ert möte!

  3. Wing woman. Din Wing woman(eller man) in business är din ride or die. Din Yin till din Yang. Pusselbiten som kompletterat dig och din erfarenhet för att ta din verksamhet till nya höjder. Det kan handla om en affärspartner eller en anställd i din verksamhet. Någon som du känner fullt förtroende för att dela hela din vision med, samt känner lika stor optimism för din affärsidé som du själv gör. Ju mer avsiktlig du är i dina affärsrelationer, desto mer kommer din investering i sociala förbindelser att gynna företaget och dina spirituella utdelningar. Se till att ni båda är på väg mot samma mål och fokusera på framtiden!

    Her Way favoriter