fbpx
0
Balans

3 tips på att hålla en jämn vätskebalans under dagen

22 January, 2023
Her Way vattenflaska

Att det är bra för oss att dricka vatten är ingen hemlighet. Men det finns fler fördelar än så. Att hålla en jämn vätskebalans genom att dricka vatten hjälper även till att tillföra mer lyster till din hud, behålla fokus och bidra till en normal matsmältning. 

Människokroppen består av 60% vatten och behöver kontinuerligt fyllas på med vatten under dagen för att fungera optimalt. Vi gör naturligt av med vatten i kroppen när vi svettas under träningspasset, i bastun eller när du är sjuk.

Även om vi vet med oss att det är bra för oss att fylla på med vatten under dagen så är det lätt att glömma bort. Tro oss när vi säger att det även händer oss. Gör det till en rutin att ha med dig din egen vattenflaska vart du än går, då blir det enklare att bli påmind om att fylla på med vatten under dagen. Därför har vi på Her Way tagit fram vår egen vattenflaska, som en vacker påminnelse att andas, ge dig själv de pauser du behöver i vardagen och dricka vatten.

Här kommer 3 tips på hur du kan behålla en jämn vätskebalans:

  1. Drick vatten om morgonen

Det finns en hemlighet som de flesta dietister ligger inne med och det är att fylla på med 1-2 glas vatten redan när du vaknar om morgonen. Det förbereder dig dessutom inför den där första koppen/kopparna kaffe om morgonen, eftersom kaffe har en uttorkad funktion. Ett jämt flöde att påfyllning av vatten under resten av dagen rekommenderas.

2. Fyll på med vatten innan och efter träningen

Du fyller instinktivt på med vatten under ett intensivt träningspass, för kroppen naturligt törstar efter det. Men glöm inte att fylla på med vatten både innan och efter ditt träningspass. Att addera elektrolytpulver eller en nypa himalayasalt till ditt vatten hjälper till att fylla spå med elektrolyter i kroppen och återställa vätskebalansen.

3. Smaksätt med frukt, grönsaker eller örter

Tycker du det är tråkigt att dricka vatten utan bubblor och smak? Varför inte hitta din egen favotikombination av naturligt smaksatt vatten? Her Way teamets favoriter är att blanda Gurka och mynta eller blåbär och basilika i vår snygga vattenflaska.

Text Nathalie Rajic

Newsletter