fbpx
0
Skönhet

Bli ett med skönhetskulturen K-beauty

25 October, 2020

I samarbete med Chobs Scandinavia.

Det finns nog få personer i Sverige som missat den trendiga skönhetskulturen, så kallad ‘’K-beauty’’ som tagit världen med storm. Den koreanska trenden är mer likt en livsstil, ett sätt att vara på som handlar om hur du med hjälp av hudvård och skönhetsprodukter kan ge dig själv den bästa tiden för att verkligen ta hand om dig utifrån och in. Det koreanska folket är generellt sätt stressade och de ägnar många timmar åt sina arbeten och har alltid förespråkat att ta hand om sig själv och sitt tempel. Det är för många en viktig del av vardagen. Genom att alltid lägga minst en kvart på morgonen och en kvart på kvällen för att sitta ner i lugn och ro och utföra sin selfcarerutin, utan någon stress eller yttre faktorer som kan påverka stunden.  

Läs vidare nedan för att ta del av några enkla tips som är inspirerade av den koreanska skönhetskulturen för att bli mer närvarande i stunden under din selfcarerutin: 

  • Skapa din unika skönhetsbas i hemmet. Vanligtvis brukar vi använda våra skönhetsprodukter i badrummet men i Korea är det vanligare att ha ett eget rum eller ett bord där man i lugn och ro kan sitta och utföra sin skönhetsritual.  
  • Rada upp din hudvård i steg från början till slut. Allting handlar om struktur och inte om hur många produkter du har, det ska finnas en genomgående röd tråd i hudvårdsrutinen.  
  • Unna dig en autentisk hudvårsserie. Så som det korenska hudvårdsmärket Chobs som erbjuder ett stort utbud av certifierade och organiska produkter. Chobs jobbar endast med naturlig skönhet, delvis för att lämna mindre avtryck på vår planet och för att vara extra snäll mot huden. De har olika produkter för alla hudtyper som rengöringar, serum, oljor, ansiktskrämer och sheetmasks. Här finner du härliga produkter för att skapa din unika ritual, för att ge dig själv den kärlek som du förtjänar och som din hud kommer att tacka dig för. 
  • Ge dig själv lugn och ro. Din hudvårdsrutin ska ta minst femton minuter, morgon och kväll. Här ska det inte slarvas eller stressas. Varje steg i ritualen är inräknat. Ge dig själv denna tid och det kommer få dig mer närvarande i stunden.  
  • Tänk över din omgivning och miljö. Vad kan du själv bidra med för att bli mer närvarande i stunden? För många i Korea påbörjas ritualen med en värmande kopp té och några tända rökelser för att verkligen sätta guldkant på tillvaron. Använd dig av tingshas och sätt på en härlig avslappnande musiklista och njut av tonerna som spelas upp i rummet.  
  • Respektera din hud. Huden är ett våra känsligaste organ som kräver extra omsorg, kärlek och omtanke. Ge dig själv den respekt som du förtjänar, tid för att ta hand om dig själv och tålamod att njuta av att befinna dig i stunden. Det är du värd.  

Är du nyfiken på att prova på det koreanska hudvårdsvårdsmärket Chobs? Just nu får du 15% på hela din order om du uppger koden Herway i kassan.

Text Martina Hagenborn 

    Lämna en kommentar

    Newsletter