fbpx
0
Skönhet

Förgyll din hudvårdsrutin med Facial Herb Steaming

11 augusti, 2020

Bilder Palermo Body

I tusentals år har vi använts oss av örter i medicinska och terapeutiska syften. Källan till örterna finner vi i den fantastiska naturen runt omkring oss, främst från botaniken där vi kan hitta allt ifrån medicinalörter till väldoftande blommor. Örter berikar livet och har också kommit till att bli ett av de viktigaste komplementen inom hudvård för deras fantastiska hälsoeffekter på både hud och kropp.  

För att använda örter i din hudvårdsrutin behöver vi fördjupa oss lite och förstå dess verkan när vi använder oss av ett Facial Herb Steam, ett ångbad som hjälper till att avlägsna smuts från porer, återfukta på djupet och balansera huden med hjälp av tre enkla medel – en skål, varmt vatten och örter. Låt oss berätta hur du med fördel kan använda ett avkopplande Facial Herb Steam hemma:   

Hur fungerar ett Facial Herb Steam 

Varma örtbad har en avslappande och lugnande verkan för huden och kan med fördel användas året runt och är en effektiv metod för att göra en grundlig djuprengöring hemma. Genom varma örtbad kan huden lättare göra sig av med slaggprodukter och toxiner, öppna upp porerna, öka blodcirkulationen, tona hudstrukturen, återfukta och slutligen så lämnas huden med ett naturligt glow.  

När bör vi använda det?  

Facial Herb Steam rekommenderas att göras en gång i veckan och kräver inga avancerade medel, alltså kan du med fördel lägga till detta som ett extra steg i din personliga hudvårdsritual. Börja alltid med att rengöra huden noggrant innan för bästa effekt av steamingen. Resultatet gör huden mjuk och smidig, öppnar och rensar porerna samt hjälper dina behandlande ansiktsprodukter att tränga ner djupare i huden såsom mask, serum, oljor och återfuktande kräm. 

Så här gör du ett Facial Herb Steam hemma 

  1. Rengör ansiktet noga innan för att avlägsna make-up och oljor från huden 
  1. Koka upp vatten och häll över i en värmetålig skål. Lägg i 1 matsked torkade örter och 1-3 droppar eterisk olja. 
  1. Sätt en torr ren handduk över huvudet så att den täcker skålen, håll ansiktet 30cm från vattenytan. Blunda och njut av det avslappnande ett avkopplande ångbad i 5-15 minuter.  

Rekommenderade örter vid olika ansiktsbehov 

Normal hud: lavendel, pepparmint, citronmeliss, rosmarin, kamomill, ringblomma. Ånga i 10-15 minuter. 

Irriterad hud: kamomill. Ånga i 5-10 minuter. 

Torr hud: fänkål, lavendel, kamomill, ros. Ånga i 3-4 minuter.  

Oljig hud: pepparmint, salvia, lavendel, kamomill. Ånga i 10-15 minuter.  

Kombinerad hud: citron, lavendel, rosmarin, kamomill. Ånga i 10-15 minuter. 

Lätt förkylning: kamomill. Ånga i 5-10 minuter.  

Ansiktsånga rekommenderas inte vid extremt känslig hy, allvarlig inflammation, infektion, solbränd och nysolad hy samt vid ytliga kapillärer och synliga ansiktskärl.  

Text Martina Hagenborn 

    Lämna en kommentar

    Nyhetsbrev