fbpx
0
Mental Balans

Lär dig lita på processen – saker tar tid

10 February, 2021

Vi kan alla relatera till hur det känns att ha jobbat hårt för att något ska hända, men så händer mest ingenting. Den där saken man så hemskt gärna vill ha känns helt plötsligt fem hundra mil bort – och man börjar liksom undra vad vitsen med allt egentligen är. Varför ska man jobba så hårt om det ändå kanske aldrig blir av? Man blir rastlös och grinig, och kanske till och med lite sur. Men vet du? Det finns hjälp att få! Allt du behöver göra är att lära dig att lita på processen.

Förstå konceptet
Till en början kan konceptet att lita på processen kännas både lite flummigt och religiöst, men egentligen handlar det mest om att ha en positiv syn på livet. För när vi bestämmer oss för att lita på processen gör vi nämligen ett aktivt val att släppa både taget och kontrollen – för att istället lita på att saker och ting kommer att lösa sig. Är något menat så kommer det att ske. När du litar på processen litar du automatiskt på din egen förmåga och att de saker du gör idag, har en betydelse för din morgondag (även om det kan dröja innan du ser en förändring). Good things come to those who wait.

Vikten av att jobba för det man vill ha
Det är dock viktigt att förstå att det här med att lita på processen inte handlar om att överlåta ens öde till en högre makt, och helt sluta jobba för det man vill ha. Nej, du måste fortfarande lägga ner både tid och energi för att nå dit du vill – men när du väljer att börja tro på din egen förmåga (samt att allt kommer att lösa sig på bästa möjliga sätt) så kan du sluta stressa över slutresultatet. När vi litar på processen har vi fullständig tillit till att målet som vi drömmer om kommer att dyka upp exakt när det är menat. Så glöm vad alla andra gör och vart dom befinner sig i livet, och lita istället på att du är precis där du behöver vara. Känner du att du är i behov av att lära dig mer om hur du slutar att jämföra dig med andra?

Ändra ditt perspektiv
När vi väl släpper alla påhittade krav och måsten för att istället lita på processen, får vi även en förståelse för att framgång tar tid. Istället för att vilja ha allt nu, nu, nu, väljer vi att lita på att det som är menat för oss kommer att ske. Vem vet, kanske har du inte fått X för att du behöver lära dig Y och Z först? Så deppa inte ihop när vissa planer inte blir som du tänkt, utan lita på att det finns en mening bakom allt. Fortfarande inte helt såld? Nedan följer våra tre bästa tips på hur du kan anamma konceptet att lita på processen redan idag:

1. Se till att njuta av resan
Många av oss lever med tron om att vi kommer bli lyckliga när vi når våra mål – men vad är det som hindrar oss att vara lyckliga på vägen dit? Att lita på processen handlar först och främst om att ändra sitt mindset. Vi måste göra oss av med tron om att vi kommer att bli lyckliga först när vi når drömmarnas land, och istället förstå vikten av att vara tacksamma för vad vi har idag. Så lär dig att njuta av resan och var tacksam över allt du lär dig på vägen mot din dröm. För visst är det väl så att det är processen i sig som lär oss något, inte målet?

2. Var delaktig
Även när vi litar på processen kan livet ibland kännas överväldigande. Vi har alla stora mål och drömmar, och ibland skenar liksom tankarna iväg. Ibland blir man för ivrig. Ibland känns det som om man aldrig kommer att nå fram. Men genom att göra ett aktivt val att dagligen göra små saker som vi vet är gynnsamma för våra mål, kommer saker och ting sakta men säkert kännas mycket mer hanterbara. Plus att du ger hjälper processen genom att aktivt ge den skjuts i rätt riktning! Så sluta att stirra dig blind på mållinjen, och fokusera istället på dagens terräng. Vad kan du göra idag för att hjälpa dig själv i morgon? Små steg är alltid bättre än inga steg alls, för slow and steady wins the race.

3. Låt det förflutna guida dig
När man är på dåligt humör för att saker och ting inte sker snabbt nog är det lätt att rulla med ögonen och fnysa åt det här med att lita på processen. Men då har vi en snabb och fiffig tankeövning till dig! Slut ögonen, ta ett djupt andetag och tänk tillbaka på den tiden i ditt liv då du drömde om allt du har nu. Visst är det häftigt? Så oavsett hur mörkt det må se ut på drömmarnas horisont just nu så får du aldrig glömma hur långt processen redan har tagit dit. För eventuella hinder hindrar dig aldrig från att nå dina mål. Nej, dom förbereder dig för att nå dom. Så tro på dig själv och tro på framtiden. Du kommer att få allt det där du drömmer om den dagen det är menat.

Text Elin Beattie


    Notice: Undefined variable: consent in /home/mrzaaohf/public_html/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Lämna en kommentar

    Newsletter