fbpx
0
Karriär

Så arbetar du effektivt hemifrån när kontoret håller stängt

16 mars, 2020


Jobbar du också hemifrån denna vecka? Hör det inte till vanligheterna? Vi vet att det kan vara tråkigt att inte få det sociala utbytet som vi vanligtvis får med arbetskollegorna. Därför har vi listat några enkla tips hur du lättsamt kan motivera dig själv till att kicka igång arbetsdagen där hemma: 

 • Steg ett är alltid att komma upp ur sängen, hur lockande och mysigt det än är att jobba därifrån – så blir det sällan mycket gjort. Du är mer produktiv om du sätter dig på en lugn och harmonisk arbetsplats i hemmet.  
 • Hoppa ur pyjamasen, ta en uppfriskande dusch och drick ditt favorit te/kaffe eller vad du föredrar för gott på morgonen. Avnjut en stund i stillhet och påbörja sedan dagen med dina arbetsrutiner.  
 • Följ dina normala arbetstimmar, lista upp dina arbetsuppgifter och bocka sedan av dem för att få en enklare struktur på dagen. Vi trivs ofta med fasta rutiner, därför är det bra att visualisera din produktiva dag hemma precis som en normal arbetsdag. 
 • Sätt på en härlig och peppande lista på Spotify i bakgrunden. Musik höjer våra sinnen, bidrar till höga nivåer av seratonin och gör oss allmänt positiva och glada.  
 • Ta jämna pauser under dagen och drick mycket vatten för att hålla energinivåerna uppe. I dessa tider kan det också vara en god idé att boosta kroppen med vitaminer och mineraler samtidigt som vi ser till att äta hälsosamma mål under dagen. 
 • Kom ihåg att bara för att du och kollegorna inte ses IRL, betyder det inte att all kontakt är utesluten – boka in ett uppföljningsmöte under dagen och håll kontakt via Skype, Slack, Google Hangout, Microsoft Teams eller telefon. 
 • Trots att hela situationen kan kännas ovan och annorlunda är det viktigt att påminna dig själv om att du alltid kan ta lärdom av stunden. Du kan se det som en tid för självreflektion där yttre faktorer inte kan påverka dig genom att tillexempel ta en stund under dagen för meditation och djupandning, utan stress och tidspress. Passa på att få dem där små sakerna gjorda som du tänkt på länge och försök njut av att bara vara i stunden – för allt annat runtomkring det kommer att lösa sig.   

Men framförallt, behåll lugnet. Vi är snart tillbaka i vanliga rutiner! 


Text Martina Hagenborn

  Lämna en kommentar

  Nyhetsbrev