fbpx
0
Motherhood

Så väljer du rätt amnings-bh

30 juni, 2020

Artikeln innehåller annonslänkar.

Inte nog med att du behöver komma in i rutin när det gäller att amma, utan du ska även tänka på att klä dig bekvämt och funktionellt. Och gärna snyggt. Men hur hittar man egentligen den rätta amnings bh:n och vad är det vanligaste misstaget man begår när det är dags att investera (ja, det är faktiskt det man gör) i en amnings bh?

Många upplever att bröstens form förändras under och efter graviditeten och att hitta den rätta BH:n till en kropp i förändring kan kännas som en stor utmaning. Vare sig du föredrar extra support eller en variabel modell som går ihop med din garderob, så är det en djungel. Vi vet. Men det finns ingen anledning till att drabbas av panik, vi hjälper dig att reda ut vad du behöver tänka på när det är dags att välja amnings-bh.

Vi har tagit oss hjälp av grundaren till Boob Design, Mia Seipel, för att få tips och råd på hur man ska tänka när det är dags att välja ut amnings-bh. Boob design erbjuder amningskläder med det lilla extra i hållbara material, där varje detalj är till för att underlätta en gravid eller ammande kvinnas vardag.

Vad inspirerade dig till att starta Boob?

Idén till Boob kom när jag såg min syster Lotta amma sin förstfödda son. Det var en kall och blåsig höstdag och när Lotta drog upp sin tröja för att amma så blåste de kalla vindarna över hennes nakna midja. Jag funderade över att det borde finnas ett bättre alternativ än så, och där och då föddes idén till våra amningskläder. Idag erbjuder vi en komplett garderob av multifunktionella kläder för gravida och ammande kvinnor. Hela kollektionen är dessutom gjord av hållbara material. 

Vad är det största misstaget vi kvinnor begår när vi köper amnings-bh?

En återkommande kommentar jag får av våra kunder är att de köpt på sig en rad billiga BH:ar som inte gjorde sitt jobb, innan de förstod att en eller ett fåtal bra räcker och gör skillnad. Jag tycker att alla mammor, ammande eller inte, är superhjältar som förtjänar det bästa för att underlätta sin vardag. 

Ni har precis lanserat en ny variant av amnings-bh. Vad urskiljer Fast Food Elevate bra från övrigt sortiment på marknaden?

Vår senaste BH Fast Food Elevate Bra önskades av våra kunder med fyllig byst men som har en nättare omkrets under bysten. Den har inbyggd support för att lyfta där det behövs som mest och erbjuder flexibilitet. Det extra långa hysk-hak-partiet underlättar att justera vidden och de vadderade axelbanden ger avlastning. BH:n är dessutom framtagen i ett fuktavvisande och snabbtorkande material av återvunnen polyamid.

3 TIPS TILL HUR DU HITTAR RÄTT AMNINGS-BH

1.Hitta en bh som passar din kropp och dina behov. 

Om din byst är större är det bra att välja en variant med stadig support. Om du utför någon form av fysisk aktivitet är det bra att ha en BH som är speciellt utformad för detta. När det gäller att välja amnings-bh för natten är det A och O att använda en mjuk och komfortabel variant i ett material som låter huden andas.

För att kunna servera bebisen mat snabbt och smidigt är viktigt att det är lätt att komma åt att amma. Kolla BH-clipsen, går det snabbt att både knäppa upp och stänga dem med en hand?

2. Finn rätt storlek 

Storleken på brösten har en tendens att ändras redan under graviditeten så det är en bra idé att investera i en flexibel och bekväm bh redan från starten. Tänk på att elasticiteten i nederkanten av BH:n kan töja sig med tiden. Kom därför ihåg att prova den med de yttersta hyskorna knäppta om du är i slutet av din graviditet och glöm inte att lämna utrymme åt amningsinlägg om det behövs. 

Spänn och justera axelbanden så att de sitter bra. Kupan ska inte rynka sig eller glida ner över bysten. Gör den det, är kupan för stor. Bysten bör heller inte skära in i kanterna av BH:n, då är kupan för liten.

3. Upp och hoppa

När du provar ut BH:n, rör på dig och sträck upp armarna ovanför huvudet och åt olika håll, luta dig framåt eller gå runt. Då märker du om BH:n ger ett bra stöd och känns bekväm.

Text Nathalie Rajic

Bild Boob Design


    Lämna en kommentar

    Nyhetsbrev