fbpx
0
Skönhet

Så växlar du om till din nya springcare-rutin

6 May, 2020

Artikeln innehåller adlinks via APPRL.

Upplever du också att huden känns stram, grå och glåmig? Ja, då är du inte ensam. Nu är våren här och sommaren väntar precis runt hörnet. Tiden bakom oss har bestått av många månader av mörker, kyla, regn och rusk – det är alltså inte alls konstigt att huden tar mycket stryk av detta växlande skandinaviska klimatet som vi lever i.  Låt oss berätta hur du växlar om till din springare-rutin.

Huden är kroppens största organ och ser helt stilla ut för blotta ögat, men i verkligheten är den i varje sekund aktiv och bär på en mängd livsviktiga funktioner. I förhållande till omgivningarna fungerar huden som en vattenstötande torrdräkt samtidigt som den bär på en sköld mot uttorkning. Den bär också på en inbyggd reglerande termostat för köld och hetta, genom att öppna och stänga porerna. En av hudens främsta funktioner är att skydda mot solstrålning, virusangrepp och bakterier samtidigt som den skyddar mot yttre skador och nedslitning genom att ständigt nybildas.  


Utöver alla dessa fantastiska funktioner och egenskaper stödjer huden också kroppens inre organ och samverkar med dem. Kort sagt, så är huden vårt främsta och största organ, därför är det extra viktigt att tänka på hur vi tar hand om huden och vårt inre.  


Precis som vi anpassar väder efter kläder behöver vi också se över vår hudvårdsrutin inför vårsäsongen. Vi spenderar nu mer tid utomhus under solens strålar, klimatet blir varmare och huden avger automatiskt mer fukt. Här betyder det alltså inte att du behöver slänga bort några delar av din rutin utan istället med dessa enkla steg nedan byta ut produkterna för att lättare anpassa och förbereda huden inför våren och sommaren.  

  • Undvik eller pausa behandling med syror under våren-sommaren (om du mot förmodan inte vill sluta helt – följ då alltid upp med en kraftig solskyddsfaktor för ansiktet, helst SPF50) 
  • Använd alltid solskydd för ansiktet, SPF50 dagtid för att skydda huden mot de skadliga UVA och UVB-solstrålarna.  
  • Boosta huden med vitaminrika serum, tillexempel C-vitamin som består av L-askorbin. C-vitamin är en kraftig antioxidant som skyddar mot föroreningar, främjar cellförnyelsen, ökar hudens spänst och minimerar fina linjer, arbetar utjämnande, ger lyster och glow samt motverkar uppkomsten av pigmenteringar som brukar dyka upp såfort solen tittar fram. 
  • Byt ut din rikare dagkräm till en lättare. På våren och sommaren avger huden per automatik mer fukt och då behöver du inte en tjock krämig dagkräm, då får du oftast en känsla av att det blir lager på lager och krämen rullar sig lätt på huden.  
  • Byt ut din makeup till mineralbaserad istället. Detta hjälper huden att andas och täpper inte till porerna – samtidigt som mineralbaserad makeup ger en lätt naturlig finish och ett fantastiskt glow!  

Text Martina Hagenborn

    Lämna en kommentar

    Newsletter