Listor

6 saker jag älskar med hösten.

20 oktober, 2020

Finaste Hannah, vårt senaste tillskott här på Her Way, skrev ett sånt fint inlägg idag om hösten. Hon precis som jag älskar hösten och jag känner igen mig i prick allt hon skriver i detta inlägg. Varje år när augusti slår om till september känner jag mig lite lättare, som att äntligen kunna andas efter att ha varit under ytan. Sommaren har alltid varit laddad med viss ångest för mig. Så jag tänkte med detta inlägg hylla hösten och precis som Hannah berätta om saker som jag älskar med denna underbara årstid.

Naturen. Även om naturen är makalös fin på sommaren så tycker jag nog att hösten klår den. Om sommaren är makalös så är hösten magnifik. Den är stillsam, prunkande, omsorgsfull och väldoftande.

Den kalla luften. Att äntligen få andas in luft som i ett enda andetag känns i hela kroppen. Den friska, kalla luften gör att jag känner varje andetag, var och ett för sig. Det gör det så mycket enklare att vara närvarande i nuet.

Födelsedagen. Att jag fyller år har nog varit en avgörande faktor till min förtjusning av denna årstid. Att mitt barn dessutom föddes i samma månad kändes självklart snarare än en tillfällighet.

Omstart. Jag förknippar hösten med början på något nytt, en tid för förnyelse. Nya skolklasser, början på gymnasium och universitet, dessa har alltid inträffat nu. Och eftersom jag fyller år räknar jag ofta året höst till höst, vad gjorde jag som 29, vad vill jag göra som 30?

Inomhusmyset. Hösten känns tillåtande, ingen ånger eller samvetskval sker när jag plötsligt inser att jag inte varit ute på hela helgen. Även om det tåls att tilläggas att jag mår som bäst av att komma ut i naturen.

Mörkret. Även om jag obotligt mörkrädd så uppskattar jag mörkrets ankomst. Jag sover betydligt bättre och kvällarna känns längre. Staden lyser upp och husfasaderna pryds med mysiga upplysta rutor i olika storlekar.

Med risk för att denna lista aldrig tar slut så avslutar jag nog nu. Kika gärna in Hannahs inlägg på vägen ut!

Puss.

  • Svara
    hannahvivere
    7 november, 2020 kl. 14:41

    Åh! Sådant supermysig inlägg! Och tack snälla du för de fina orden. Det är så härligt att läsa om vad du älskar med hösten! Älskar särskilt punkten om omstart. Det glömmer jag lätt bort, att nu är precis den rätta tiden att starta på nytt!

Lämna en kommentar