DIY

DIY: Julstjärna av kompostpåsar

11 december, 2019

Ett av julpynten jag ville göra i år var en julstjärna av papperspåsar, jag utnyttjade vad jag redan hade hemma och använde mig av kompostpåsar. Denna stjärna är superenkel att göra så här kommer en kort beskrivning för hur man gör en julstjärna av kompostpåsar. För att börja behöver du enbart tre saker:

Kompostpåsar.
Sax.
Lim.

Börja med att plocka fram ett gäng kompostpåsar, hur många du behöver beror lite på hur du vill ha din stjärna. Jag använde mig av cirka åtta till tio stycken. Du kommer att märka under tiden hur du vill ha din.

Nästa steg är att klippa ut sånna här figurer på vardera sida om kompostpåsens botten ↑.

Sedan är det dags att limma ihop figurerna du just klippt ut, limma likt den vågiga vita linjen. Se dock till att sidorna som har kant alltid ligger åt samma håll likt den streckade vita linjen.

Limma ihop figurerna på varandra och limma på samma vis ihop alla figurer.

Du kommer att märka att det på vissa ställen är öppet när man viker upp figurerna, här kommer du att behöva limma likt den vågiga linjen på motsatt sida från den streckade linjen (där vi hade kanten).

Fortsätt att limma alla figurerna på varandra tills det tar slut och du blir nöjd sen är det dags att veckla ut din julstjärna du just skapat. Den första figuren kommer att behöva limmas ihop med den sista figuren. För extra piff går det ju givetvis att klippa ut mönster med sax eller hålslag, samt såklart fästa ett snöre så att du enkelt kan hänga upp din stjärna. Svårighetsgraden på detta pyssel var ungefär två av tio stjärnor. Klart, lycka till!

 • Svara
  Petronella
  11 december, 2019 kl. 09:40

  Jättefint! Jag hade tänkt att göra exakt samma sak och nu fick jag se resultatet utan att prova själv 😘 blir ett måste att göra det nu! 😅👌🏽✨❤️ Supersnygg och tydlig beskrivning 🥰

  • Svara
   Emma Nilsson
   11 december, 2019 kl. 23:20

   Tack gulle du! JA, gör en du också. Så himla enkel, hoppas min beskrivning är det också! <3

Lämna en kommentar