Utflykter

Pastafabriken

12 oktober, 2019

En sensommardag i augusti åkte vi till Österlen för att säga farväl till sommaren. Österlen har kommit att bli ett favoritställe om sommaren, det finns så många pärlor där. Första stoppet blev Pastafabriken. Eller nej det är inte sant, första stoppet var i Kåseberga men eftersom Lykke somnade i bilen bestämde vi oss för att köra en sväng och låta henne sova istället. SEN stannade vi här.

Vi var först på plats och fick därmed välja vilken plats vi ville. Utomhus under pergolan i skuggan fick det bli. Det fanns två rätter att välja mellan till lunch och vi tog en av varje. Pastan var svingod, den åt vi upp fort så den glömde jag såklart att ta bild på. 

Miljön både ute och inne är så fin. Titta bara! 

Så fint att sitta ett par meter ifrån grönsakslandet där det odlas grönsaker som används till just vår lunch. Sen hade jag ju dessutom detta eminenta sällskap mittemot. Mina!

Pastafabriken ligger i Ingelstorp och passar precis lika fint att besöka under hösten, det är himla fint inomhus. Jag lever ju för smultronställen som detta, finns inget jag älskar mer att göra än att upptäcka och besöka.

Ett par meter ner på gatan låg en loppis som vi besökte, fann inget men fick klappa gullig katt.

Efter lunch och loppis åkte vi tillbaka till Kåseberga. Här träffade vi nöjda kossor och gick 600 meter upp för kullen till Ale stenar och sen tillbaka. Sista stoppet blev till sandhammaren, en av mina favoritstränder. Vågorna var höga och vattnet kallt men dagen var varm och detta kändes lite som sommarens sista dag. Två av tre somnade i bilen hem sedan, gissa vilka?

Slut på sommaren!

    Lämna en kommentar