DIY I köket

Recept på fläderblomssaft

22 juni, 2020

Nu är det äntligen säsong för flädern, denna underbara, fina och goda växt. I söndags plockade jag ett trettiotal blomklasar för att göra fläderblomssaft på. Receptet på saften har jag använt mig av förut och det blir himla gott vill jag lova! Just nu ligger min saft och gottar sig i kylen och är inne på dygn ett av tre. Har du en fläderträd i din närhet kan du också passa på och koka lite saft, så här går du till väga:

Du behöver:

30 st fläderblomsklasar
3 st citroner
1,5 liter vatten
1,5 kg socker
50 g citronsyra

  • Skölj dina fläderblomsklasar från smuts och ohyra.
  • Lägg dessa i en stor skål.
  • Skölj citronerna och skär upp i tunna skivor.
  • Lägg ner dessa bland fläderblomsklasarna i skålen.
  • Koka upp vatten och blanda i sockret och citronsyran.
  • Häll över denna varma blandning i skålen.
  • Täck skålen med ett lock och låt det stå i 3 dagar.
  • Sila sedan saften och häll över i rena flaskor.
  • Fläderblomssaft på koncentrat redo att bladas med iskallt vatten!

↓↓
För längre hållbarhet går det bra att frysa ner saften. Perfekt en regnig dag i november sen, när en blir sugen är det bara att skopa upp ett par skopor och lägga i ett glas vatten. Då får du sommarkänsla på nolltid!

    Lämna en kommentar