Livet

Hej då 2019! Välkommen 2020!

1 januari, 2020

Vår nyårsafton inleddes riktigt härligt! Estrid tyckte vi var för långsamma på morgonen så hon dukade fram frukost. En rådig liten fröken! Jag behövde bara koka lite kaffe och göra min egen frukost. I övrigt kom vi ner till dukat bord. <3

Jag åt den här magiska frukosten. Kvarg, chiafrön, jordnötssmör, chocolatenibs, vindruvor, passionsfrukt, havregryn och banan stekt i smör och kanel.

Jag och Estrid gjorde nyårsmanikyr.

Vi nyårsstädade lite. För jag tänker att på det sätt man slutar ett år är det man bär med sig in i det nya året.

Jag älskar jullov! Nu finns det tid att titta i alla de böcker jag länge längtat efter att bläddra i. Jeansen är från Ellos (gamla) och den stickade tröjan från asos (liknande här).

Det var underbart väder här hos oss igår så vi gick en lång promenad med Estrid i vagnen. Vi gick på denna fina stig där man ser badhytterna och där bakom ligger det stora havet.

Den tunna jackan från Norrsken funkade perfekt till det milda väder som vi har här nere i Skåne.

Efter promenaden och lunch sov jag lite middag på soffan. Sen dukade jag en enkel dukning och tog på mig denna söta outfit. Mockapumps från H&M Premium (här) och en ny klänning från en superfin webbshop som heter Eness (klänningen finns här).

Visst är klänningen underbar?

Lite bling i öronen för är det nyår ska det glittra!

Jag gjorde en enkel dukning men som kändes festlig och mysig.

Estrid var nyårsfin i gnistrande klänning och fantastisk frisyr! Nu gäller bara att jag ska kunna göra det på mig själv också!

Vi åt fantastisk mat! Oxfilé, ugnsbakade potatisstavar, hemmagjord bearnaisesås och balsamicoreduktion och en blomkålspuré. Till efterrätt åt vi klassikern crème brulée.

Efter maten gjorde vi vad jag hoppas ska bli vår nya årliga familje-nyårs-tradition. ”Kummerfeldts drömlista”. Där fick vi som familj skriva upp våra drömmar för det nya året. Det dröms om en bebis, att rida på en häst, att gå på restauranger i Köpenhamn, äta mer vegetariskt och lära sig åka vattenskidor. <3 Nu hänger den på kylskåpet så att vi som familj ska hjälpa varandra med våra drömmar.

Efter drömlistan startade stora spelkvällen. Familje-TP, UNO och svarte-petter tog oss igenom kvällen. Vid 22-tiden bytte vi om till mjukis och vid 23 började Estrid krokna. Då bullade vi upp med lite godis och satte på hennes favoritprogram.

Vips var klockan snart midnatt och Estrid fick första gången tända ett eget tomtebloss.

Lite läskigt när den började spraka…

Men underbart när den väl kommit igång!

Vi ställde oss sedan i Estrids rum som hade bästa utsikten och så tittade vi på fyrverkerierna. Estrid var glad över att hon för första gången orkat vara vaken ända till midnatt. Efter att Estrid nattats somnade jag och David i princip när huvudet lades på kudden. Jag kände mig själsligt utvilad, tacksam och fylld av kärlek. Det var fina känslor att somna med.

Nu är det bara jag som är vaken. De andra två ligger fortfarande och sover. Idag ska vi hem till oma och opa för en nyårsdagsfika. Annars blir det inte många knop idag. Det är ju precis så det ska vara på nyårsdagen.

Hade du en fin gårdag? Vad hittade du på?

 • Svara
  Ebba
  1 januari, 2020 kl. 11:29

  Ni får komma och rida på mina hästar! Bengt är en bra barnvakt!

  • Svara
   Frida Kummerfeldt
   20 januari, 2020 kl. 21:22

   åh ja, vi kommer GÄRNA!

 • Svara
  Tricia
  1 januari, 2020 kl. 22:57

  Jag ska följa ditt exempel… Vi ska ha en drömlista i vår lilla familj!
  Tack 🌸

  • Svara
   Frida Kummerfeldt
   20 januari, 2020 kl. 21:22

   vad hamnade på drömlistan?

 • Svara
  Sara
  1 januari, 2020 kl. 23:35

  Älskar din blogg ❤️ Gott nytt år och tack för tipset om drömlistan! Skall efterapas 😊

  • Svara
   Frida Kummerfeldt
   20 januari, 2020 kl. 21:23

   vad hamnade på din/er drömlista? Kram

 • Svara
  Sara
  3 januari, 2020 kl. 13:24

  Vilken härlig afton. Jag firade med hela familjen inklusive respektive och alla barn. Alla var vakna vid midnatt, även den minsta ❤️.

  • Svara
   Frida Kummerfeldt
   20 januari, 2020 kl. 21:23

   åh det låter riktigt fint och mysigt! <3

Lämna en kommentar