Tankar & åsikter

Jag måste ju leva som jag lär!

18 januari, 2020

Du vet att jag alltid pratar om att man måste inse att good enough är good enough. Att man inte kan vara allt på en och samma gång. Att ingen tackar en om man går in i väggen. Jag pratar alltid om att släppa det dåliga samvetet, prioritera återhämtning framför städning och att göra 80% räcker gott och väl. Denna vecka har jag haft min karriärs mest stressiga vecka. Jag har jobbat 12-timmarsdagar, kommit hem till Estrids nattning, ätit middag och sen gott och lagt mig. För första gången har det varit helt omöjligt för mig att få ens den minsta tiden att uppdatera bloggen. Jag hade kunnat ha dåligt samvete, känna mig stressad och otillräcklig. Skrämmas av tanken att förlora läsare, tappa följare eller göra någon besviken. Men jag har inte alls känt så. Istället har jag tänkt att ni är mina kompisar. Och ni finns kvar. Ni vill mig väl och ni är förstående. Det har varit en fin tanke att luta sig mot.

Nu är arbetsveckan äntligen över och det kommer jag fira storslaget. Idag lämnar vi Estrid till mormor och morfar och sen har jag och David ett kärleksdygn. Vi ska till Köpenhamn för god mat, kultur och shopping. Och ikväll kommer vi ha en staycation på Hotel Noble House i Malmö. Hotellnatt med frasiga täcken, sovmorgon och sedan hotellfrukost. Jag ska med andra ord vältra mig i tid, avkoppling och tillsammanstid. En perfekt unnar-dag som ett litet tack till mig själv att jag arbetat så hårt.

Tack för ert tålamod och alla fina och glada hejarop på instagram. Ni har gjort mig så trygg och avslappnad. Samtidigt som jag i mitt inre faktiskt har känt en genuin övertygelse om att det är helt ok att inte vara allt hela tiden. Och tack vare att jag tillåtit mig att totalt släppa allt som inte varit arbete och Estrid är jag inte utmattad efter veckan. Nu har jag energi och glädje att ta en städrunda i huset, njuta av att skriva blogginlägg istället för att stressa fram något. För att inte tala om den oerhörda pepp jag känner på allt roligt vi kan fota i Köpenhamn! Det ska bli sååå roligt!

 • Svara
  Moa
  18 januari, 2020 kl. 09:34

  Underbart skriver ❤️ Personligen tycker jag att det e skönt att ni inte bloggar för ofta, utan att ni väljer med omsorg vad ni ska skriva och skriver genomtänkt. Du behåller mig oavsett som din läsarens om du bloggar varje dag, en gång i veckan, en gång i månaden eller när du vill. Njut av er 💓 helg, så viktigt! Kram

  • Svara
   Frida Kummerfeldt
   20 januari, 2020 kl. 21:28

   vilken betryggande kommentar. Det kändes riktigt skönt att läsa detta! <3

 • Svara
  Anna
  18 januari, 2020 kl. 09:47

  Såå klokt och bra. Kommer försöka använda ditt inlägg som inspiration och pepp. Hoppas ni får en fin helg. Kram

  • Svara
   Frida Kummerfeldt
   20 januari, 2020 kl. 21:29

   det glädjer mig verkligen! tack för att du läser!

 • Svara
  Pia WIdlund
  22 januari, 2020 kl. 12:23

  Vi finns kvar, lita på det!!

  • Svara
   Frida Kummerfeldt
   2 februari, 2020 kl. 11:15

   tack underbara du!

Lämna en kommentar