Inredning

Ikea Hack: Karlstad soffa

11 oktober, 2020

Goddagens! Här kommer en liten före-efter-special där jag visar mitt andra Ikea-hack här i livet. För ett par år sedan klädde jag om ett Ivar-skåp i rotting, vilket blev egentligen sådär lyckat men jag fick åtminstone mersmak för att, med enkla verktyg trolla om något vanligt och tråkigt till något nytt! Extra härligt blir det ju dessutom när man lyckas få en möbel att se betydligt dyrare och lyxigare ut. Och, att den blir unik – precis efter sin alldeles egna smak. Efter några år med en sliten och fruktansvärt obekväm sextiotals-soffa tänkte vi att det var dags att skaffa oss en ny och bekvämare plats att hänga på. Dags för mitt livs andra hack alltså!

Vi gick till Ikea och provsatt en massa soffor. Jag föll ganska snabbt för Karlstad eftersom den var skön, det var ett bra pris och jag visste att den skulle finnas att fina överdrag att köpa. Väl hemma fann jag soffan för en tusing på Marketplace. Perfa, tänkte jag! Där sparade vi ett och ett halft tusen! Men nu ska jag inte heller prata skit om soffan som den är, egentligen är tyget fint och i en härlig dov ton – men det var inte vår färg! Och eftersom vi drömt om en ny soffa så länge tog vi oss verkligen chansen att unna oss något riktigt fint!

Före:

Steg två var att hitta nya ben. Jag är väldigt förtjust i engelska soffor, med romantiska ben. Så vi köpte Ikeas Stocksund-ben (till bänk). Mycket bra pris och något högre än de gamla benen! Klädsel köpte vi på Bemz. Efter att ha gått igenom ett helt jäkla hav av tygprover valde vi tillslut Panama Cotton – Sage Brown. En mörkbrun nyans med svaga toner av lila. Sedan var det klart, och vi är Såå nöjda!

Efter:

Nya tavlor och min älskade, älskade urna fick bli grannar till soffan som kostade en tusing mer än vad en ny Karlstad-soffa på Ikea gör, men vi fick vår designad helt enligt vad vi älskar! Har jag förresten nämnt att min nya favoritfärg är brun? Är det jag som har blivit tokig eller ä brun – och alla dess ljuvliga nyanser – den finaste inrednings-färgen just nu? Kanske är hösten som har gjort det, den vackraste årstiden är ju ändå nu.

Har du gjort något Ikea Hack någon gång? Dela gärna! Kärlek.

    Lämna en kommentar