Inredning Inspiration

Renoveringstankar.

11 oktober, 2020

Nu har jag gått och blivit skogstokig igen! Ett år efter vår stora köksrenovering, då vi flyttade köket och blev med sovrum, så är jag igång igen. Det blir ju så när man jobbar hemifrån, man ser hemmet på ett annat sätt. Och jag har upptäkt att delvis, finns det en brist på flow i vårt hem, men också är det mycket som behöver fixas: väggarna som behöver målas, golvet som behöver slipas, och är det inte dags att hänga upp tv:n nu?

Här kommer mina idéer till renoveringen 2.0

bildkälla: pinterest

Vi vill skapa bort den redan flagnande färgen från våra dörrar, slipa golvet ljust, nästa grått, och väggarna ska få en mjuk beige färg. Den här veckan ska jag plocka upp en himla massa färgprover, så kan vi testa oss fram. Det är verkligen viktigt att testmåla lite, vårt rum har inte så mycket ljusinsläpp och vi vill inte att det ska bli allt för mörkt! Och det vet man ju inte förrän man har målat en skvätt.

bildkälla: pinterest

Tv-väggen. För nuvarande har vi vår tv i ett skåp som vi måste rulla fram och koppla in varje gång vi ska se på en film, serie, fotboll och annat. Och eftersom jag och A är riktiga film-lovers så är det ju egentligen helt hysteriskt att vi håller på såhär! Nu vill vi på ett diskret sätt få upp tv:n på väggen, tillsammans med smart förvaring. Mer grejer på väggen helt enkelt! Kolla så fint Stylizimo har gjort med sin bok-vägg. Att måla hyllplan i samma färg som väggen är en favorit-idé.

bildkälla: pinterest

Jag har blivit mer och mer förtjust i trä. Allmoge är nog det ordet jag använder mest när jag söker på Tradera, blocket, auktioner och loppisar. Vi har en underbar kökssoffa som är vit, den färgen ska bort för att få fram det gamla träet som finns under. Naturnära färger, en antik känsla och massvis av mjuka mattor vill jag ha!

bildkälla: pinterest

Så har vi det här med gardiner! Och här kan jag verkligen behöva er hjälp! Jag är väldigt förtjust i både beige och brunt. Som ni ser ovan kan man matcha gardinerna med väggfärgen, men så kan man ju också göra tvärtom. Beige vägg + bruna gardiner eller beige vägg + beiga gardiner… Hur ska vi ha det? Är det too much att matcha gardinen med väggfärgen?

Åh vad förtjust jag är i att renovera! Det är min stora hobby, mitt favoritintresse. Andra kanske stickar, gör musik, målar, spelar tennis, bakar. Själv väcker jag min sambo mitt i natten för att jag har kommit på att vi måste ha en fotpall med volang! Är ni lika galna som jag?

Ha en underbar dag hörni. Kärlek!

    Lämna en kommentar