Inredning Inspiration

Loppistrender och vad jag letar efter.

18 oktober, 2020

Tradera, blocket, marketplace och second hand butiker. Jag är beroende! Det är inte bara roligt att göra riktigt fina fynd, utan också att kika på trender, studera priser och se vilka material, gamla material, som åter har blivit populära. Jag spenderar förmodligen alldeles för mycket tid på Tradera. Men, det är så spännande att se vad folk säljer och betalar och därav hitta trender som snart kommer synas i massproduktion. Vad många inte vet, är ett det som är trendigt faktiskt finns att hitta i mängder på second hand.

Och nu ska jag visa er både vilka trender jag ser på senaste tiden – och vad jag själv letar efter!

Bildkälla: Stinaninnas + DeVol.

Ljusstakar i mässing, gärna kammarljusstakar, med sina vackra små handtag. Gamla vinglas är också underbara. Och skomakarlampor finns det mängder av på Tradera! Den ovan är från DeVol, hur fin som helst! Men jag svär på min katt att du kan hitta en precis likadan second hand.

Bildkälla: Pinterest

Kanske det jag letar mest efter ljust nu är gamla köksverktyg i trä. Särskilt slevar och bakskålar. Släng ikea plast-skiten och sök upp allmoge-slevar. För några veckor sedan hittade jag en bunt fina slevar på loppis. Se här. Brödspadar och gamla skärbrädor är enormt inne just nu. Petitebouvin – en vintagebutik på instagram -specialiserar sig att sälja gamla brödspadar. Otroligt fina!

Bildkälla: Pinterest

Slitna linnetyger. Det är inte det klurigaste att sy en kudde själv. Bara å googla! Hittar du ett fint gammalt linnetyg i andra hand kan det vara lika värt att lära sig att sy som att lämna in hos en skräddare.

Bildkälla: Galerie Half

Urnor. Helst gigantiska. När jag besöker mina föräldrar brukar vi gå ut och strosa i en fin skog (Axel hälsar att det inte finns någon skog i Skåne) där jag ofta hittar vackra kvistar och vass att sätta i mina urnor. Jag har två, men jag tvivlar på att man kan ha för många! Brukar finnas gömda i ett hörn på gamla återbruk.

Bildkälla: Pinterest

Korgar! Vill hitta en stor korg att ha som tvättkorg. Vad vi har nu? Tygpåsar, var och en fyllda till brädden. Ger mig panik! En annan grej som ni kan leta efter nu är slitna klaffbord. Finns fortfarande många som är rädda för att köpa bord med slitna ytor, men det är ju så fint?!

Ett erkännande. Jag är sämst på att hitta kläder på Second Hand. Jag ser högarna med kläder, får en smärre migrän och tänker att äsch, jag kanske har hål i mina byxor och har precis spillt målarfärg på min enda varma tröja men jag behöver verkligen fokusera på skålar nu! Så, jag har bett mina vänner att hjälpa mig att bli bättre på att fynda kläder! Vad jag letar efter? Stickade tröjor, kostymbyxor och fejkläder i terrakotta.

Bildkälla: Pinterest

Sist men inte minst letar jag efter en riktigt fint spegel. Eller speglar! Det är ganska svårt att hitta en som inte är tokdyr, så man får räkna med mellan 400-800 pix. Och där har jag en liten tanke:
Om jag hittar en spegel eller något annat i en second hand butik där pengarna går till välgörenhet, då tycker jag det är värt att lägga ett par extra lappar. Men på Tradera eller liknande, då har jag lite svårare för det. För där går pengarna, de ibland orimligt höga priserna till en privatperson och då har jag inte lika stor lust att köpa!

Hur tänker ni kring detta? Tänker ni samma sak som jag? Och vad letar du efter på loppis i höst? Kärlek.

    Lämna en kommentar