Vardag

Åtta saker jag älskar med hösten.

20 oktober, 2020

Hösten är min finaste årstid. Det är den tid på året då jag verkligen känner att jag kan vara mig mitt sanna jag! Nu tänder jag ljus, slår på en mysig höstspellista och pysslar, skriver, planterar om mina växter och startar upp små projekt i lägenheten. Promenaderna är mysigare, luften är friskare och lövens prassel är ett så lugnande ljud för mig. Här kommer en lista sådant jag älskar med hösten:

Tända ljus. Inför höstterminen passade jag på att köpa ett gäng nya ljus, med olika dofter som påminde mig om årstidens alla kryddor. Tanken var att jag skulle tända ett av ljusen när arbetsdagen börjar, som motivation men också en påminnelse om att ha mysigt också, och ta det lugnt, oavsett hur mycket jag har att göra under dagen.

Höstluften. Några gånger i veckan väcker jag mig själv med en morgonpromenad. Det är den tiden på dagen då jag suger åt mig den inspiration som mina favoritpoddar ger mig, lyssnar igenom ett nytt album jag blivit förtjust i, eller bara är tyst, lyssnar på ljuden runtomkring mig och gör mitt bästa för att släppa all den stress som bor i mig.

Sensommarplommonen. De svenska plommonen som faller ner från träden nu i augusti, september, oktober är helt otroligt goda och ett utmärkt snacks under arbetsdagen. Nam! Testa att göra en galette på plommonen. Elsa Billgren har ett utmärkt recept!

Planera en resa. Jag kan knappt minnas senast jag var utomlands. Det var typ fem år sedan, och då var jag borta i tre månader! Så nu har vi bestämt oss. Det var som att jag bara vaknade upp en dag och hade inte bara kommit på idén utan också bestämt mig för att jag min kärlek måste åka till Florence så snart det känns rätt. Och den resan ser jag väldigt mycket fram emot att planera i höst. Oavsett om vi åker om ett halvår, ett år eller några år framåt.

Tacksamhetsdagboken. Nu är det ett perfekt tillfälle för att börja med en ny vana! När det kommer till positiv psykologi (något jag ska skriva mer om i ett inlägg senare) är tacksamhetsdagboken en utav de vanligaste övningarna. Skriv ner tre saker du är tacksam för varje dag, och berätta varför du är tacksam för just det. Och använd gärna en separat skrivbok som du tycker är extra fin. Denna övning har hjälpt mig att vara mer i nuet, bota avundsjuka, och få perspektiv på vad som betyder mest för mig just nu.

En kaffe i höstsolen. Visst är det något extra med att sitta på uteserveringar om hösten? Särskilt när solen är framme om man kan lägga jackan om axlarna. Jag tar gärna mina möten och träffar mina vänner på kaféer i höst. I Malmö är Beyond Us och Djäkne perfekta ställen för möten och för en fika med en vän rekommenderar jag Atrium eller Lilla Kafferosteriet!

Atrium.

Välkommen på middag och vin. Jag älskar höstmaten, de varma grytorna med gott bröd till, svamptoasts och sallader med rotfrukter smulad ost och rostade valnötter, pizza på flatbread och grötar av alla dess slag. Nu under hösten är det säsong att bjuda in på mysiga middagar, hälla upp favoritvinet (Barbera!!) och testa nya rätter. Jag är en sucker för par-middagar. Och så ska man ju ha en mysig spellista i bakgrunden också. Jag älskar att pilla ihop en spellista just för den kvällen.

Soffhäng i nya soffan. Jag och Axel såg ungefär 280 filmer förra året. Vi älskar att lära känna olika regissörer, manusförfattare och efter filmen diskutera vad vi tycker och tänker. I nya soffan ser jag fram emot att landa, plocka fram gott snacks och se mysiga filmer som Marriage Story och Call Me By Your Name. Vill ni se hur det gick till när vi gjorde en makeover på tradiga ikea-soffa? Klicka här.

Är du en höst-person? Och vad gillar du med hösten? Berätta! Kärlek.

 • Svara
  Emma Nilsson
  21 oktober, 2020 kl. 10:26

  Är absolut en höst-person! Tror det får bli ett helt inlägg om jag ska berätta, haha! 🙂

  • Svara
   hannahvivere
   21 oktober, 2020 kl. 11:08

   Underbart! Åh ja det hade varit så roligt att läsa ett inlägg om dina höstfavoriter! 😀

Lämna en kommentar