Inredning Inspiration

Guldramar, franska tvålar och kakel.

27 oktober, 2020

Det här med badrum hörni! Vi spenderar så lite tid därinne, så varför spexa till det? Varför göra det mysigt? Varför ens städa över huvud taget? Å andra sidan, det är lugnande att duscha, ett långt bad med bubblor vore inte så dumt, att tända ett ljus när man har gäster över är trevligt, en fluffig badrumsmatta är det bästa som finns och är det inte gött när det doftar friskt därinne, som pioner å mandariner? Så jag tror ändå det är värt att piffa till badrummet lite! Eller vad säger ni?

Dags för badrumsinspo! Och tack bästa Gabriella för önskeinlägget.

Något jag verkligen vill ha i vårt nästa badrum är ett handfat i sten. Så fint, jordnära och unikt. Min kära vän Elin hittade ett skåp med stenfat på blocket! Ett ypperligt loppisfynd.

Känns ditt badrum slitet och kantstött? Gå ut ur badrummet, tänk vindsvåning i Paris, och gå in i gen. Så har du inte råd att renovera ditt gamla badrum, släng in en spegel med guldram, dova rosa handdukar och ett sött tvålfat och tandborstmugg i cème-vitt porslin. Violá! Du är ett steg närmare Frankrike.

Franska tvålar och borstar i trä. Ja, det är en liten sådan detalj som gör det lilla extra.

Den dova gröna. En nyans som jag skulle lika gärna ha på väggarna i köket som i badrummet. Har du hyllplan eller en knopplist badrummet? Måla i samma färg. Ett annat tips! Välj krom eller mässing! Är du silver eller guld? Pick one, det är så fint när både kran, knoppar och dusch håller samma stil.

Sugen på en färgklick? Tillsätter man en, och då menar jag en färgklick så kan det verkligen lyfta morgonhumöret! Jag föreslår att ni sätter den klicken på skåpet/byrån i rummet. Det är dessutom enkelt att måla om ifall man blir trött på färgen. Visst blir man glad?!

Linnetyger, en tre-delad spegel och en liten växt på bänken? Yes please. Fint också att ha rundat duschdraperi-hänge. Och glöm inte att ha glödlampor med varmt ljus för tusan! Det där kalla bländade blå ljuset får vi nog av på klubb-toaletterna.

Kakel! Två saker jag inte vill ha: vitt kakel med mycket fog. Vitt blir så skitigt, särskilt kan det bli smutsigt emellan kakelplattorna. Vill du ändå ha vitt? Tighta till det mellan plattorna! Men, annars, satsa på terrakotta vetja. Antingen i fiskben eller hexagon. Så fint, unikt och ser inte alls lika smutsigt ut!

Slutligen, här kommer tre snabba knep för att lyfta ditt badrum idag!

  • Ha toalettpappret i en korg eller nätpåse istället för på den där krångliga stången.
  • Häll över schampo etc. i en tvålpump istället. Fint på hyllan, smidigt att pumpa och väldigt rimligt att kunna se när det börjar ta slut istället för att banka Barnängen-flaskan mot låret i hopp om att det kanske finns en liiiiten klick kvar.
  • Torkade blommor. Häng upp en bukett på dörren eller på väggen. Vackert och väljer du lavendel kan jag lova att det doftar ljuvligt.
  • Måla de lilla ytorna du har. Vårt badrum är kaklat ända upp till taket. Men taket kan man ju måla! Det finns nästan alltid en liten yta som kan få en nyans av beige eller vilken annan färg som gör dig lugn.
  • Har du ett stort badrum? Sätt in en stol eller en pall å vips så sitter du bredvid ett tänt ljus med vinglaset i hand och målar naglarna i ditt mysiga badrum istället för att kladda på köksbänken som jag brukar göra.

Vill du ha mer badrums-inspo? Kika i min pinteres-mapp här. Har du ett badrumstips? Vare sig det gäller renovering, dekoration eller städning så vill jag höra! Puss å kram

    Lämna en kommentar