Inredning Inspiration

Om jag vore en trädgård.

9 november, 2020

Idag är det en ovanligt kall och grå dag. Jag brukar älska sådana dagar, men just idag drömmer jag mig bort. Jag drömmer mig bort till ett stenhus med orangeri, stora matplatser med blommor som faller över bjälkarna och linnetyg som fladdrar i sommarvinden. Låt oss ta oss en titt på ett hus som lika gärna skulle kunna ligga på en kullerstensgata i en småstad, som på Gotland eller vid medelhavet. Mitt drömhus!

Stenhuset, med djupa fönster och växter som klättrar på väggarna och lever sitt eget liv, beige fasad och en stor grusgång på utsidan av huset. Så magiskt vackert!

Inuti huset är det också sten på de flesta ställen. I fönstren står det alltid en vas blommor från trädgården och borden är tunga, lantliga och glas och tallrikar är loppisfynd med en känsla av fransk landsbygd.

Ett orangeri med en mysig uteplats under ett citrusträd. Jag älskar hem med många uteplatser, stora för fester och små för kvällsvinet eller morgonkaffet.

En liten terass där det finns plats för att hacka grönsaker och diska i kvällssolen när middagen är slut.

I vårt orangeri kryllar det av blommor, växter och örter. Jag älskar trädgårdar och grönska, att få gå barfota i gräs, vattna blommorna och plantera om dem då och då, men jag är ingen odlare. Det tålamodet och intresset har jag sorgligt nog inte! Jag uppskattar det lilla enkla, det lättskötta.

Inuti huset är det lite mer kalt, lite mer ordning och reda jämfört med den kaosartade trädgården. Går hand i hand med min tanke om att det kan vara hur rörigt som helst i mitt liv, så länge jag är lugn i sinnet. Hellre än att det är kaos i huvudet, men ordning och reda utanpå, om ni förstår vad jag menar?

Köket är ganska lantligt. Vi vill bevara den gamla spisen och köksbänken, och köper detaljer som matchar det som redan finns där. Allmoge, emalj och ett äggvitt kylskåp.

Ett rustikt badrum, med olivträd, linnelakan och ett vackert fönster med portar vill jag bestämt ha!

Baksidan av huset, med en trappa ner från övervåningens lilla balkong och buskar som lever sitt eget liv.

bild: residece

Här skulle jag gärna bo om somrarna. Men kanske också året om! Det är något väldigt vackert när växterna torkar om hösten. Bor man vid grönska får man verkligen se alla årstider på ett annat sätt än inne i stan. Här ser jag hur himlen blir grå, men löven blåser snabbt bort och jag kan inte sitta under en filt på min alldeles egna veranda och njuta av luften, dricka mitt kaffe, trots kylan, bara för att få andas lite.

Åh vad jag längtar efter en egen trädgård! Men det får bli om några år. Och i väntan kan jag drömma, fundera, planera, lista ut vart jag helst vill bo och kanske kommer universum en dag visa mig ett hus precis när det passar oss att flytta! Tack för önskeinlägget kära ni! I morgon ska vi prata om sårbarhet!

Vad tycker du om mitt drömhus, och hur skulle du beskriva ditt?

övriga bilder är från Pinterest.

 • Svara
  Hanna
  9 november, 2020 kl. 21:02

  Åh, precis såhär skulle mitt drömhus också se ut tror jag. Landsbygd, kalksten, knarrande trägolv och en lummig trädgård. Jag hade velat ha höns på gården, en ateljé i ett uthus, en lada för fester, ett gästhus redo för familjen, ett litet växthus… ja. Mycket helt enkelt! Men också mycket av det enkla.

  Tycker så mycket om att kika in här varje dag och ta del av dina fina ord.
  Kram,
  H

  • Svara
   hannahvivere
   10 november, 2020 kl. 07:53

   Åh, det låter alldeles underbarr! Så fint att få höra om ditt drömhus! En ateljé Vora ju så fint, det vill jag också ha 😀 eller en keramikverkstad! Tack smälla ❤️

Lämna en kommentar