Julen

Såhär ska jag julpynta i år.

24 november, 2020

Efter mycket fundering har jag nu bestämt mig för hur jag vill ha det! Det kan låta fånigt för vissa, att lägga så mycket tankar på julpyntet – men för mig är det ganska viktigt. Julpyntet skapar en sådan värme i hemmet, gör decembermånaden till något mer än bara en väntan på den tjugofjärde. Jag vill ha myskänslan under hela december! Så den här helgen ska jag och mamma ut på en tur till second hand och andra butiker för att fynda årets pynt. Så här kommer en lista på hur jag ska pynta mitt hem i december.

I veckan ska jag göra en girlang av torkade apelsiner som ska hänga i köket. Det ska bli mysigt att göra, och kanske ska jag binda in några grankvistar i den också. Så vill jag fynda några vackra linneservetter i mörkrött för juldukningen och förhoppnings fylla på min samling silverbestick också.

Jag vill ha en vas med en grankvist istället för en julgran. Den ska stå på vår nya tv-bänk!

När jag går på second hand letar jag som en tok efter tyger som ovan. Passar vackert för en mer rustik juldukning, som servett, duk men framförallt skulle jag vilja ha kuddar i linne, och med röda ränder!

I helgen ska köpa mig en knopplist jag länge spanat på. Där ska jag hänga en krans och ett par jul-strumpor. Det har alltid varit en tradition med julstrumpor i vår familj. Antingen fylls den med presenter eller julgodis. Hur som haver är det en himla mysig detalj i julhemmet.

I år köpa ett par lökar i slitna krukor. Jag har aldrig pyntat med de traditionsenliga lökarna förut! Det kommer bli en fin installation tillsammans med ljusstakar mitt på matbordet!

I eftermiddag ska jag ta en tur till min florist och köpa granris och eucalyptus för i år ska jag göra massvis av kransar! Det är ett himla mysigt pill och hänger lika fint på linneskåpet som på en dörr!

Nu ska jag inte sätta för mycket press på mig själv men visst vore det gott med en skål fudge framme varje dag och att ha en påse lussekatter i frysen? Viktigt att inte göra julpynts-listan för lång och kravfylld!

Jag börjar är på att fynda en klassiskt julröd ljusstake i trä. En listen nostalgi från alla klassiska jul filmer. Som et stora tabberaset i Lönneberga till exempel!

Så där har vi det! Årets julpynt i mitt lilla hem. Som sagt ovan är det viktigt att inte vara arg eller ledsen på sig själv om man inte hinner eller orkar med ljuspyntet. Det finns spellistor som kan bringa fram jul-känslan, man kan köpa ett par lussekatter från ett bageri och en liten vas med en kvist granris räcker långt.

Ta hand om er, gör inte julen stressig! Gör julen mysig och kravlös, en tid för soffhäng framför lugnande filmer, en tid för tända ljus och pepparkakor. Men jag känner verkligenatt det kliar i fingrarna efter pyssel! Så tänkte jag ta mig lite tid för pyssel och godisbak1

Vad blir det för julpynt hemma hos dig i år? Berätta! Kärlek.

    Lämna en kommentar