Vardag

Adventssöndag.

29 november, 2020

Första advent! Jag hade ju tänkt att baka pepparkakor och göra en apelsin-krans den här helgen men när jag vaknade i morse kände jag bara för en långsam dag inomhus, att spendera timmar framför serier, hänga på Pinterest, dricka julmust och spela spel med min kära sambo. Det blev med andra ord en alldeles välbehövligt lugn advent och söndag. Och nu tänkte bjuda på några bilder från dagen!

Än är det inte vrålmycket med julpynt hemma hos oss. Vi har ljusstaken i fönstret, den brunröda julstjärnan och så en liten gran på matbordet. Men det är lagom för nu! Jag tycker om tanken på att låta julen växa fram här hemma. Att allt inte måsta vara färdig-pyntat precis på första decemeberdagen.

Till frukost gjorde jag gröt. Båda med banan, jordnötssmör och kokos, men Axel skulle förstås ha hallonsylt på sin. Alltid hallonsylt. Och jag pepprade på med lite kanel. Himla gott i morgonkylan!

Efter frukost hängde vi lite i soffan. Sambon har precis fått ett Playstation och jag som aldrig uppskattat tv-spel tyckte faktiskt det var ganska mysigt med en omgång rally. Därefter kikade jag på en del auktionssidor och på marketplace och blocket i jakt på ett par till bruna stolar!

Sedan har jag spenderat lite tid på Pinterest i jakt efter sovrumsinspiration. Jag vill nämligen göra några få ändringarna för att skapa mer förvaring och göra rummet lite gosigare! Kanske hyllor i taket, en knopplist eller ännu fler korgar på golvet? Så svårt när man har ett rum som i princip bara har plats för en säng!

Idag har jag fotat och fyllt på min Vintage-butik på Tradera för sista gången innan jul. Det här tvålfatet fick jag verkligen kämpa med att inte behålla. Hoppas någon av er fyndar den till ert hem! Passar fint tillsammans med min tvål från Aárd som jag pratade om i julklapps-inlägget.

Att gå runt i nattlinne och raggsockor är nog då jag känner mig som mysigast. Se också Arwen i hörnet som har varit en riktig mamma-gris hela dagen och följt efter mig vart jag än befunnit mig i lägenheten. Hon är sådan pärla. Visste ni att hon är döpt efter en karaktär i Sagan om ringen?

Nu står Axel och pressar potatis och Arwen ligger bredvid mig i soffan och väntar på klapp och gos. Så nu checkar jag ut från internet och kryper upp under filten för kvällen. Jag hoppas verkligen ni har haft en fin första advent. Och framförallt en kravlös sådan!

Jag skulle gärna höra vad ni vill se på bloggen i veckan? Kommentera och ert önske-inlägg så gör ni mig jätteglad! Ta hand om er. ♥ Kärlek!

 • Svara
  Moa
  29 november, 2020 kl. 19:32

  Så mysigt julpynt! Och hur härligt lät det inte med nattlinne och raggsockar?!

  • Svara
   hannahvivere
   2 december, 2020 kl. 16:39

   Så härligt! Pyjamas hela dagen är mina favvo! ❤️

Lämna en kommentar