Inredning

Sovrumstankar.

30 november, 2020

Sedan vi slipade golvet i sovrummet har jag känt för att uppgradera rummet en aning Det är märkligt hur en annan färg på golv kan göra så mycket med hur man uppfattar ett rum. Plötsligt blev det lite kallare därinne och eftersom vi inte ville repa golvet blev vi av sockerlådorna som var våra provisoriska nattduksbord. Så nu har jag gått i inredningstankar i ett par dagar och det här ser jag fram emot att göra!

Jag vill fylla fönsterkarmarna med en samling personliga ting. Några böcker, ljus, en hög växt. Så vore det ju fint med en luddig matta som sticker fram vid fotändan av sängen också.

Allra helst skulle jag vilja ha ett nattduksbord i trä med skåp och enkel låda. Kanske med en marmorskiva på toppen? Jag är mycket för mörkt trä ljust nu, och som ni ser på bilderna kan man ha bordet på sniskan, med lådan mot sängen eller som ”vanligt”. Det räcker med ett styck nattduksbord för oss och vårt lilla rum.

I år önskar jag min en ny taklampa i julklapp. Klurar på någon av dessa juvelerna från LampVerket.

bild: hemtrender

För att skapa ett harmoniskt sovrum är textil och färgkombinationer bland det absolut viktigaste! Kanske som kombon grön, brun och terrakotta ovan. Eller brun, beige och lavendel som hemma hos oss. Rummet blir mer harmoniskt, ombonat och lugnt. Och lugn är A och O i alla fall i mitt sovrum.

I helgen köpte jag en knopplist som ska upp på min sida sovrumsväggen. Det blir en utmärkt plats för våra morgonrockar. Så har jag fått span på den där lilla träpallen från granit! Vore vääldigt fin att ha bredvid vår rottingstol. En fin plats för morgonkaffet.

Jag tycker om tavlor – men med måtta. Ovanför min säng har jag just nu en tavla, och en krans, men jag vill ha en tavla till! Three is the Magic Number när det kommer till väggkonst i ett sovrum på åtta kvadrat.

Torkade blommor i form av kransar och buketter är sovrummets bästa vän. Och det finns ingen förvaring så utmärkt för ett sovrum som en massa korgar, på krokar, hyllor och under skåp och säng.

bild: caroline borg övriga från min pinterest.

Sådär mina kära! Det var dagens dos inspiration. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, fixa lite i sovrummet, ta tvätten och sedan laga mat. Vi lever i karantän här hemma för tillfället och har börjat se på film varje kväll. Det var länge sedan vi pratade om film här på bloggen, kanske dags snart igen?

Skulle ni vilja se en lista på ett gäng mysiga december-filmer? Yes or no?
Kram på er.

    Lämna en kommentar