Att må bättre Vardag

En liten kopp vemod.

13 december, 2020

Söndag och en väldigt hektisk vecka lider mot sitt slut. Det är dessutom tredje advent, och lucia. Tiden går så jäkla fort. Jag vill pausa tiden och få allt gjort, både plugg, vänner, familj, mys och allt annat som behövs här i livet och som jag inte har ro för nu. Jag vaknade på fel sida idag. Känner pulsen slå fort och det bor en klump i min mage som vägrar lämna. Det är så det känns efter en stressig tid. De senaste månaderna har nog tagit mer på mig än vad jag trott. Hela det här året egentligen.

Något jag alltid påminner mig om under sådana här dagar är att det är okej att inte vara glad, men bara för att man är ledsen så behöver det inte vara en himla skit-dag! Det är ofta dagar som dessa som inspirerar oss, gör oss klokare, förbereder oss på framtida utmaningar. Om några timmar ska vi på adventsfika hos vänner, och det kommer antagligen vända min dag. Alla dagar går att vända om man vill. men vill man inte är det okej det med. Man måste få tillåta sig själv att ha vemodsdagar ibland. Även fast det är tredje advent och man borde vara glad och sprallig, baka lussekatter iklädd fina klänningar och ta kort på alltihop. Låt dig vara lite nere, låt dig få vila, försök använda dagen till ätt lära dig något om dig själv. Var snäll.

Den senaste veckan har jag både haft mycket att göra om dagarna, men också mycket i tankarna. Just nu är allt så snurrigt och rörigt att jag inte vet om jag ska lägga mig framför en serie, eller försöka att skriva ner mina tankar i hopp om att få fram några insikter. Kanske gör jag båda. Vad jag vet är i alla fall att jag ska ta en kaffe i mina nya kopp från Skapaliera, beundra vår fina julgran och ta några djupa andetag innan resten av dagen drar igång.

Hur är er tredje advent, och hur mår ni? Kärlek.

    Lämna en kommentar