Inspiration

Sånt jag är förtjust i.

14 december, 2020

Måndag igen då! Idag är jag himla trött och lite överväldigad inför veckan och allt jag har att göra. Men! Det finns lussekatter här hemma, ljusen är tända, våra nya kaffekapslar smakar mumma och jag har en väldans massa julkänslor i kroppen. Känner mig himla pepp idag i jämfört med igår då jag verkligen vaknade på fel sida. Så, för att fira en fin dag ska vi nu ska vi kika på några saker jag blivit förtjust i på det senaste!

Denna väggfärg! Som ni vet är jag sugen på att måla om i sovrummet nästa år. Och jag är fortfarande förälskad i lugnet som blir när man har en mörk väggfärg. En ljusbrun nyans skulle verkligen vara fint till våra bruna kuddfodral och lakan från Ab Småland ovan.

En DIY. Har länge älskat sådana här lampor och hur häftigt är det inte att kunna göra en egen?

Letar som en tok efter en fåtölj till vardagsrummet. En sådan att krypa upp i med en bok eller när katten ockuperat halva soffan! Tänker mig kanske en från Ikea och ett överdrag i linne från Bemz. Precis som vi gjorde med vår soffa! Smidigt och smart att återvinna en gammal fåtölj tycker jag.

Nattduksbordsdrömmen. Ett fint litet skåp med marmorskiva. Yes please!

Letar efter en vacker tekanna i keramik. En sådan som kan stå på bordet när den inte används. Nu på vintern är jag jämt frusen, och det lockar ju mer att värma sig med en kopp te när man har en vacker kanna att hälla upp vattnet i! Eller vad säger ni? Fin inredningsdetalj och bra-å-ha grej. Perfect combo.

Jag är väldigt inspirerad av vad folk pyntar matbordet med. Det är något jag har lite svårt att få ihop. Älskar bilden ovan som visar att det behöver inte vara så krångligt. En vas, en stickling, ett ljus och ett fat. Så simpelt men ändå så fint, och kreativt.

Drömmen om ett arbetsrum. I nästa hem vill jag bestämt ha ett mysigt litet kontor som detta. Med mässingslampa, mörkbrun träskiva och några urnor med säsongens blommor som pynt.

Behöver en ny vinterkappa asap. Kollar som en dåre på Tradera efter något som ovan. Kanske är det någon därute som vill sälja en gammal kappa till mig? Allt från XS-M funkar!

Kvistar av rosmarin att ha som serveringar på juldukningen. Vackert och doftar gott gör det också!

Ett grönare skåp. Vårt gröna skåp fick en annan nyans ihop med nya väggfärgen. Det blev lite för ljusgrönt, tycker jag. Så såg jag det här skåpet och tänkte att det! Det borde bli den nya gröna, om jag orkar måla om skåpet det vill säga. Får bli en idé till 2021 heltenkelt!

Vi avslutar med loppisdrömmen om att hitta ett gäng gamla oljemålningar att sprida ut i lägenheten. Posters i all ära men att plocka i hop ett gäng tavlor på loppis ger mycket mer personlighet! För jag kanske inte hade valt de tavlor du hade. Det handlar på något vis om intuition, vad ögat drar sig till, vilka motiv som gör en lugn, det blir nästan lite spirituellt.

Nu ska jag återgå till tentaplugga och att göra ett sagan-om-ringen-quiz till min pojkvän som fyller år snart. Inte en dum grej att önska sig på sin b-day faktiskt! Särskilt nu när man gärna inte vill dra ihop ett helt kalas! Ett quiz är ju faktiskt en himla festlig gåva. Kanske är det ett bra julklappstips också?

Hoppas er vecka börjat fint! Kärlek.

    Lämna en kommentar