La Vie est Belle

5 varumärken grundat av kvinnor jag inspireras av.

25 maj, 2020

I skjorta från Sleek Atelier.

Om det är tufft och krävande att driva eget, så är det ännu tuffare i dessa rådande tider när gränser är stängda, budgetar har frusit till is och produktioner i utlandet har blivit lidande. Men är det någonting jag lärt mig som egenföretagare genom åren så är det att ingenting är permanent här i livet, inte ens dina bekymmer.

Jag vill därför passa på att uppmärksamma och lyfta 5 varumärken grundat av kvinnor, som jag inspireras av och för att visa att vi kan tillsammans är i starka. Detta är inget sponsrat inlägg, utan jag har valt att lyfta varumärken som ligger mig varmt om hjärtat.

1.Sleek Atelier

Snygga och krispiga statement skjortor som lyfter vilken outfit som helst. Karla Opazo designar tillsammans med sin affärspartner Victoria Chan skjortor med det lilla extra under namnet Sleek Atelier. Varje skjorta är döpt efter en kvinna de har inspirerats av i sin närmsta krets. Min personliga favorit är Caroline Knot shirt (se bild ovan)och till sommaren drömmer jag om att drömma omkring i Filippa Dress eller Mie shirt på torpet.

2. Bagliora

Självklart så dyrkar jag ett clean beauty varumärke skapat för kvinnor av kvinnor. Bagliora lanserades förra året av fd hälsoredaktör Julia Fors tillsammans med affärspartner Jessica Lundström. Min första upplevelse med Bagliora kan ni läsa om här. Vilken produkt håller jag mest kär? Collagen Superfood serum. Extra roligt är att Bagliora nu finns tillgängligt både på Kicks och Lyko.

3. Studio July

Her Ways egna kreatör Julia ett eget varumärke under namnet Studio July som erbjuder handgjorda leksaker gjorda med massor av kärlek till de minsta. Färgglada frukter och grönsaker får oss att minnas hur roligt det var att leka affär som liten. Har du inte en liten där hemma? Då är detta den perfekta födelsedagspresenten till nästa barnkalas du ska gästa.

4. Lite Kalabalik

Lina Andersson och Malin Wikerberg driver smyckemärket Lite Kalabalik med inspiration av livfulla Istanbul och kan beskrivas som en spännande kärlekssaga mellan mellan öst och väst. Jag älskar att man kan mixa och matcha de olika smyckena efter din egen smak och addera olika medaljonger till Lite Hoop-örhänget.

5. Mantle

Det senaste tillägget i min self care-rutin heter CBD-olja. CBD what? Här kan du lära dig mer om vad CBD-olja är och vilka hälsosamma effekter det kan ha. Själv använder jag en premiumvariant från Mantle som en del av min kvällsrutin när jag behöver komma till ro. Mantle startades av Josefin Landgård(grundare av vårdaren KRY) tillsammans med Stina Lönnkvist( varumärkesstrateg och yogalärare) och har nyligen tagit in investering från tunga namn som Sophia Bendz, Emilia de Poret och Susanna Campbell.

 • Svara
  Lina
  25 maj, 2020 kl. 20:05

  Tack kära du för omnämnandet! 🧡

  • Svara
   Nathalie Rajic
   27 maj, 2020 kl. 20:02

   Vad härligt att du kikade in hit Lina! <3

Lämna en kommentar