Okategoriserade

black lives matter.

7 juni, 2020

Jag hade schemalagt blogginlägg om sommarplaner och härliga outfits. Men det känns så långt ifrån verkligheten nu. Jag har påbörjat det här blogginlägget flertal gånger, försökt sätta ord på känslorna. Men det har känts svårt. Allt som sker runt om i världen gör mig illamående, ledsen och arg, samtidigt som det får mig att känna mig hoppfull. För nu kanske folk äntligen förstår hur viktigt det är att vi allihopa behöver vara aktiva anti-rasister. Det behövs betydligt mer än en svart ruta i sitt instagramflöde, för rasismen existerar i de flesta rum och på de flesta platser. Vare sig vi väljer att uppmärksamma det eller inte.

Jag kommer därför att fortsätta lyssna, utbilda och lära mig.

Jag förstår att även om jag är uppväxt i ett hem där vi respekterar alla människor lika, har blivit nertystad när jag lyft orättvisor i diskussioner eller hamnat i våldsamma situationer för att jag har stått upp för andra när de har blivit utsatta, så kan jag aktivt fortsätta att utbilda mig och prata med Matteo ännu mer om inkludering.

Jag fick en kommentar häromdagen om det verkligen skulle vara smart att yttra sig gällande black lives matter på Her Way. Det besvärade mig, för kunskap är makt och det enda felet vi kan göra är att hålla tyst. Kan vi skapa förståelse och sprida kunskap för andra människor så gör vi det. Det var därför Her Way kom till liv.

Vår duktiga journalist Elin Beattie har tagit fram en guide till hur du kan läsa på mer och bekämpa och bemöta rasismen, för dig som känner att du inte vet vad som ska sägas eller göras när den kommer i din väg. För tro mig, vi alla vita har varit där någongång…

Läs mer on hur du kan förebygga och bemöta rasism.

    Lämna en kommentar