Skönhet

hårfrågor.

10 maj, 2020

Jag får ofta många frågor kring mitt hår, hur jag sköter det, fönar min lugg eller får till glansen. Så under mitt senaste besök hos Headon Live beslutade jag mig för att ställa frågor till min frisör Jovana, baserat på en mix av de frågor jag ofta får av er och de frågor jag även själv önskar att få svar på.

Sanningen är att jag har självfall och fönar alltid håret med rundborste. Jag upplever att håret håller sig rent mycket längre när jag fönar det med rundborste än när jag har lockigt hår (som kräver ett ton produkter för att det ska hålla sig snyggt). Jag håller mig borta från plattången till längderna och använder den enbart till luggen om morgonen för att få den på plats. Och tvättar håret gör jag bara 2 gånger i veckan, torrshampo har blivit min bästa vän mot fet hårbotten men har även lärt mig den viktiga innebörden av att använda mig av en skrubb till hårbotten för att få bort alla rester från stylingprodukter. Tack Jovana!

Hur sköter jag håret optimalt för att få det att växa snabbare? Är det en myt att man ska klippa håret var 8:e vecka?

Regelbunden klippning är A och O för att få bort kluvna toppar som bara delar sig mer och mer om man inte klipper sig och därav kan man uppleva att håret aldrig blir längre. Så jag rekommenderar att klippa topparna var 8-12 vecka när man vill få det att växa.

Jag fönar alltid mitt hår från lockigt till rakt, har du några tips på hur resultatet av ett nyfönat hår ska hålla längre?

Använd gärna produkter som har en utslätande värmeskyddande effekt så blir resultatet mer hållbart.
Avsluta med kalluft när du är klar för varje längd du fönar!

Hur kan man gå tillväga för att undvika tvätta håret allt för ofta? Förslag på tekniker eller produkter?

Det är viktigt att få håret riktigt rent när man tvättar det. Jag rekommenderar att man alltid shamponerar håret minst 2 ggr beroenden på hur smutsigt det är. Man kan t.ex. använda ett djuprengörande shampo eller en hårbotten scrub som avlägsnar alla beläggningar och orenheter.

Mitt hår är glansigt, hur går jag tillväga för att skapa stadga i stylingen?

Du skapar stadga i stylingen med hjälp av bra produkter . T.ex. ett saltvattenspray eller en volymspray som man kan ha i hårbotten vid föning.

Hur vårdar jag skadat hår på bästa sätt, utan att ta till saxen?

Du vårdar skadat hår med bra shampo, balsam och inpackning som du regelbundet ska använda. Man kan även få en skräddarsyd kur på salong som återfuktar håret mer än en klassisk inpackning. Det finns även serum som är fyllda med vitaminer och proteiner. Jag har dessutom ett nattserum som är fantastiskt och mjukgör håret under natten.

    Lämna en kommentar