Skönhet

sol vind & vatten.

23 juni, 2020

inlägget innehåller adlinks.

När jag blickar tillbaka till mina år som 20-åring skäms jag över att jag låg stekandes på en sandstrand i Barcelona eller vid poolkanten i Abu Dhabi utan att använda solskyddsfaktor. Priset jag tyvärr har fått betala för att leva life i solrika länder utan att skydda mig tillräckligt bra från farliga UV-strålar, har resulterat i en och annan solfläck och en melasma fläck som så passande nog gömmer sig under min lugg.

Men det är också en stor utmaning att hitta rätt i SPF-djungeln och tro det eller ej, så använder jag numera solskyddsfaktor året om, för att ta hand om min hud och undvika att samla på mig fler solfläckar.

I sommar så har jag fått äran att fortsätta mitt samarbete med La Roche Posay, ett franskt varumärke som värnar om känslig hud. Deras produkter är 100% hyperallergena och innehåller lugnande thermalskt källvatten från La Roche Posay i Frankrike.

Under sommaren kör jag på Anthelios Ultralätt Creme SPF50+, som blivit nominerad i Swedish Beauty Awards 2020. Ansiktskrämen är både vatten-, svett- och sandresistent, parfymfri och är otroligt behaglig att bära under makeup tack vare den lätta konsistensen.

Till kroppen använder jag en sollotion med hög solskyddsfaktor, för dagar i trädgården på landet eller fix av glampingen. Och Matteo, han får skydd från solens stålar med hjälp av ett solskydd i sprayform.

Är du nyfiken på att lära dig mer om SPF och hur du skyddar dig mot solens solstrålar s kan du ta del av vår SPG-guide skriven av vår skönhetsredaktör Martina

    Lämna en kommentar