Life in general

Till sjöss

23 maj, 2020

Mina föräldrar har precis köpt en ny båt och igår var hela familjen ute och åkte första premiär åket. Jag var lite nervös över hur det skulle gå att ha med Billie ute på sjön men det gick över förväntan. Hon tyckte absolut inte om flytvästen men vande sig ända hyfsat snabbt och hon var lite rädd precis när vi gått på båten, men efter att hon suttit i mitt knä och ätit russin ett tag gick det över. Då började hon gå runt och upptäcka hela båten och därmed blev det inget stillasittande för mig och Joseph. Puh!

Jag tänkte på det sen efter båtturen att de andra, min bror typ, måste ha haft en helt annan upplevelse än oss då han kunde sitta still, dricka ett glas vin, njuta av solen och utsikten… medan småbarnsföräldrarna konstant var på sin vakt och fick springa fram och tillbaka för att lilltjejen ville gå runt. Jag tyckte det var superhärligt att komma ut till sjöss och gör det gärna igen. Men det är verkligen en annan sak nu med småbarn, det är inte riktigt lika chill längre, motsatsen faktiskt. Även om stämningen är lugn och härlig så har ju jag en inre stress i att ständigt hålla koll på Billie så hon inte ramlar eller åker i vattnet.

Nästa gång vi åker ut tänker jag att vi får lägga till någonstans så vi kan gå i land med Billie så hon kan springa av sig på något större yta. Båten är stor tycker jag, två sovhytter med plats för totalt fem vuxna. Men det är ändå väldigt begränsat med golvyta för en 1,5åring att röja runt på hehe. Men om hon får gå i land vid en strand eller skog så kommer hon leva life! Hon är helt galen i att slänga stenar i vatten så det plumsar! haha

Äventyret igår fick mig att förstå att sommaren verkligen är här, eller runt hörnet i alla fall. Idag har det varit mulet och just nu sitter jag inne med tända ljus och det regnar ute, så just precis nu känns det mer som höst. Men det är snart juni och då är det väl ändå per definition sommar? Har du bestämt vad du ska göra på midsommar? I och med Corona har våra planer ställts in och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på. Men vi ska nog hitta på något skoj ändå! Jag är inte så mycket för traditioner, är mer för att skapa egna traditioner än att följa sånna som religioner och kulturer har fört med sig, men känner ändå att jag vill fira in sommaren på något sätt. För i år lär det ju bli en riktig hemma-i-Sverige-sommar! Ser faktiskt fram emot det. När svensk sommar visar sig från sin bästa sida är den oslagbar!

    Lämna en kommentar