Yoga

Att njuta mera

26 september, 2019

Jag har lärt mig att livet är en balansgång mellan att hålla kvar och att släppa taget. 

Såhär inpå hösten när det är mycket kul som händer och många projekt som ska sättas igång märker jag på mig själv hur lätt jag har att väcka den inre perfektionisten och den duktiga flickan som ska vara alla andra tillslags. Hur jag lägger för mycket tid på detaljer, börjar försöka styra saker bortom min kontroll och huvudet har svårt att komma ner i varv. Hur det påverkar mig? Jag går runt med en lätt oro inombords, blir sjukt trött och förkyld! Om det gynnar min kreativitet, min självkänsla och välmående? Blir jag en närvarande mamma och omtänksam fru? Svaret är nej. Snarare väcker detta bara mina sämre egenskaper. 

Som tur är, nu efter många år som jag har arbetet med mig själv, kan jag ganska snabbt bli medveten om detta skifte och välja återigen att komma tillbaka till att göra mer av det som får mig att må bra. För om det är något som jag har insett med att vara mamma, egenföretagare och studioägare så är det att det finns alltid mer att göra än vad det hinns med. Så utefter vad det är som får dig att förbättra ditt välmående så måste du prioritera att göra mycket av det och gärna ofta. Extra viktigt när du känner dig i obalans!

För mig är det ex att ta många men relativt korta pauser för att orka, om så ligga raklång i sängen och bara djupandas i några minuter, till att fylla vårt hem med vackra blommor, lägga till mer marginaler i min kalender, promenera i skogen, träna, gå på yoga, skriva i min tacksamhetsbok, luncha med en vän, hångla med min man till att spela hög musik i bilen. En paus där jag släpper taget om prestationen och istället är fullt närvarande i min kropp och det jag gör just i den stunden. Och ju mer intensiv min vardag här, ju mer tid behöver jag lägga på mig själv för att genera kraft till alla åtaganden jag har tackat ja till. För mig så krävs det en bra mental form för att kunna leverera, och det kan jag inte göra när jag är disträ, ofokuserad och låg. Det är värt att påminnas om att din förmåga att genera kraft står i direkt proportion till din förmåga att kunna slappna av nästa gång du möter motstånd att sänka tempot.

Det är inte alltid lätt, det krävs disciplin och du kommer behöva prioritera bort saker, men jag lovar att det alltid kommer vara värt det. För du kan inte ge av dig själv om du inte har något att ge, så våga prova! Träna upp dig själv, pröva igen om det känns svårt. Gör det redan nu. Ta en kort paus, du kan inte njuta av vardagen om du alltid är bakåt eller framåt i tiden. Skänk kraven på dig själv, du är redan grym så sträck på dig, va stolt och ta inte livet på alldeles för stort allvar. Njut mera ♥️

    Lämna en kommentar