Rosanna Gatti

Tacksamhetsövning

9 oktober, 2019

Vikten av att spendera tid tillsammans med människor som får dig att må bra! För ibland slocknar vårt eget ljus men tänds igen av en gnista som kommer från en annan person. Hos andra kan vi hitta stöd, hjälp, uppmuntran och vägledning när vi behöver det som allra mest. Idag känner jag en extra djup tacksamhet över alla de personerna i min omgivning som har tänt lågan inom mig ✨

Var och en av oss har vid olika tillfällen i livet fått hjälp från andra människor när vi har behövt det som mest. Idag är det din tur att tänka på vilka magiska personer som har påverkat dig i ditt liv på ett positivt sätt och om du vill prova att göra en viktig övning inom tacksamhet som bara tar en liten stund men gör en stor skillnad för ditt välmående. 

Hitta en lugn plats och tänk nu på personer som har gjort en inverkan och haft en avgörande betydelse på ditt liv. Exempelvis kanske din mormor som uppfostrade dig till att säga tack och känna tacksamhet, din lärare som gav dig kärlek till böcker, skogen och matlagning. Eller en läkare, en bästa vän eller kollega. Därefter skriver du ner eller talar högt om varför du är tacksam och hur personen i frågan har påverkat ditt liv. Ju mer du säger eller skriver ju mer du känner, desto mer häpnadsväckande blir resultatet. Det första beviset är att du börjar känna dig glad och lycklig! Andra att du drar till dig underbara saker när du själv sänder ut härliga energier i din omgivning och det i sig kommer göra dig ännu gladare som i sin tur gör att du drar till dig ännu fler fanatiska saker. Tacksamhetens magi! 

Så ta dig själv några minuter och verkligen prova! Kommenterar gärna hur du upplevde ditt skifte och om du ör intresserad att få fler praktiska tips hur du kan göra livet härligare. 

    Lämna en kommentar