Okategoriserade

Banana bread

19 maj, 2020

I know some might feel that this pastry is outdated by now but somehow I never get tired of it. It’s been a journey to finding the perfect recipe that gives that perfect moist and taste and I belive this to be the best recipe out there. I’d suggest you to flow a little with this and add whatever toppings you love, happy baking!

Turn on the oven at 175°C and dress a bread dish with baking paper or butter + potato flour/shredded coconut (whatever you have at home) 

Ingredients; 

100 gr butter (vegan version for dairy free) 

2 dl coconut sugar 

2 eggs 

4 + 1 ripe banana (the + 1 on top looks pretty, you do you! I skip it because I’m not a fan of warm bananas) 

2,5 dl oat flour 

1 dl wheat flour (if you want gluten free, make this one also oat flour)

1 tsk baking soda 

Add intuitively: 

vanilla powder 

cinnamon 

dark chocolate (slammed into tiny pieces) 

How to; Whip sugar and butter as fluffy as possible. Mash the four bananas thoroughly, whip up the eggs and mix them together. Mix the two batters into one. Put all the dry ingredients into another bowl and mix them before stiring it all together. Add the chocolate pieces (optional) and pour it all in the bread dish and then top it with whatever toppings you love. Bake for about 45-60 minutes. Be very mindful here and check the bread with a fork, we want it moist but not runny. 


Jag vet att bananbröd förvisso kanske börjar kännas lite utdaterat men det är ju så gott! Jag tröttnar liksom aldrig på det. Det har verkligen varit en resa för mig att hitta det perfekta receptet som ger ett saftigt och gott bröd. Jag tycker i allafall det här är det bästa recept som jag hittat och moddat för att det ska passa vår lilla familj. Jag vill uppmana dig att våga flowa lite och addera de toppings som du älskar. Lycka till! 

Sätt ugnen på 175°C och klä en brödform med bakplåtspapper eller smöra och bröa (säger ni också så?) 

Ingredienser; 

100 gram smör 

2 dl kokossocker 

2 ägg 

4 + 1 mogna bananer (+1 bananen är fin att ha ovanpå, gör din grej! Jag är inte ett fan av varm banan) 

2,5 dl havremjöl 

1 tsk bakpulver 

addera intuitivt; 

vaniljpulver 

kanel 

mörk choklad (hackad i småbitar) 

Gör såhär; Vispa ihop socker och smör så fluffigt det går. Mosa bananerna och vispa upp äggen och rör ihop de två. Därefter mixa de båda smetarna tillsammans. Blanda noga de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Addera choklad (om du vill) och häll sedan upp smeten i brödformen. Toppa med dina favorittoppings. Baka i ugnen i 45-60 minuter men håll koll på kakan genom att sticka ner en gaffel i den, vi vill ha den saftig men inte rinnig.

    Lämna en kommentar