så blir du huvudkaraktären i ditt eget liv. 

 
 
 

Kände du som barn att du var ämnat för något stort? Drömmar som att bli astronaut, popstjärna eller president. Vi var verkligen huvudkaraktären i våra egna liv. Kanske är det på grund av att vi under vår uppväxt präglats av idoler som Pippi Långstrump, som så självklart säger “Det har jag aldrig provat så det klarar jag säkert!”. Vi var helt enkelt ostoppbara- och det är vi fortfarande.

Det nästan gulliga naiva tänket vi har som barn försvinner någonstans på vägen. Möjligtvis i den gråzonen från att vi som barn tar steget in i vuxenvärlden, och där allt plötsligt blir så allvarligt. Det är inte så konstigt att vi givetvis anpassar oss, lever ett liv som vi tror att vi måste leva och tar oss själva för på stort allvar. Men barnet med de självklara drömmarna är som bortblåst. Vi kan inte tycka annat än att det är synd. Vi vill att du ska hitta tillbaka till det självklara tänket, att du klarar allt du vill. Så blir du huvudkaraktären i ditt eget liv igen!

 
 

vad drömmer du om?

För att vara huvudkaraktären i ditt eget liv så finns det två frågor som du måste veta svaret på. Vilket är “Vad vill du?” och  “Vilka drömmar vill du investera i?”. Det kanske inte är helt enkla frågor och det gör inget om du inte vet svaret på dem direkt. Mitt tips är att skriva ner frågorna och under flera dagar reflektera över dem. Alla har vi drömmar, det kan vara allt ifrån att bo nära havet till att starta ett eget företag. Här är det viktigt att du bara utgår från dig själv och vad just du vill. Frågorna handlar om dig, tänk inte på vad andra drömmer om eller vad andra vill att du ska drömma om. Lita på din magkänsla och följ den. Så fort du vet svaren så kan du börja leva för att faktiskt förverkliga dem.

 

romantisera ditt liv.

Något som en person som är huvudkaraktären i sitt eget liv gör är att de romantiserar saker varje dag. Det handlar inte om att du måste leva ett lyxigt eller privilegierat liv, utan om att verkligen njuta av de små ljusglimtar som vardagen erbjuder. Det behöver alltså inte vara att du står högst upp i Eiffeltornet och tittar ut över Paris, utan det kan vara första sippen av morgonkaffen framför din favoritserie eller en promenad där solens strålar plötsligt träffar ditt ansikte. När du verkligen uppskattar och njuter av vardagliga händelser i ditt liv så inser du att de faktiskt händer på grund av dig. Det är du själv som väljer vad som i just ditt liv ska uppmärksammas och romantiseras. Saker som du inte lägger ett värde i sker bara på rutin. Romantisera handlar alltså om hur du väljer att se på saker runt omkring dig. 

 

låt barnet inom dig inspirera dig.

Precis som tidigare beskrivits, så är barn experter på att vara huvudkaraktären i sina egna liv. Så ta inspiration från barnet inom dig. Hur såg hon på världen och vad ville hon uppnå? 

Tänk tillbaka på de drömmarna eller dina svar på vad du vill uppnå idag. Vad är det som håller dig tillbaka jämfört med hur du såg på dem som barn? Våra möjligheter för att följa våra drömmar idag är egentligen bättre, vi kan styra över våra egna val. Så varför gör vi inte det? Troligtvis så brydde vi oss inte om vad andra tycker, vilket kan vara en del som ligger bakom det självklara självförtroendet. Sluta följa någon jantelag som omvärlden har bestämt helt utan grunder, följ ditt hjärta. 

 

det handlar om dig.

Själva syftet med att vara huvudkaraktären i sitt eget liv handlar inte om att se resten av världen som oviktiga roller. Det är en fin balansgång mellan att sätta sig själv först samtidigt som man också vill tänka på dem runt omkring sig. I grund och botten tror vi att man i första hand måste ta hand om sig själv för att kunna ta hand om andra. Gör du dig till den bästa versionen av dig själv så speglas den energin utåt. Att vara huvudkaraktären i ditt eget liv handlar om att följa dina drömmar, omfamna det vackra runt omkring dig och att nå din fulla potential. Det är ditt liv och du som ska leva det, glöm aldrig det.

 
 
Jamie Kowalik

I help women in wellness launch successful online businesses with brands and websites that give them the confidence to become the leader of a thriving woman-owned business.

http://www.glocreativedesign.com
Previous
Previous

bryt med din inre perfektionist.

Next
Next

Naturnärvaro - hur du tar hjälp av naturen att finna ett inre lugn.