fbpx
0
Karriär

Misslyckanden – en språngbräda till framgång

4 juli, 2018

Misslyckanden. Antigen är vi skapligt trötta på dom, eller konstant rädda för att dom ska hända. Men är det verkligen så farligt med ett bakslag eller två? 

Her Way har tröttnat på samhällets uråldriga syn på misslyckanden, där floppar och bakslag bör undvikas till varje pris. Istället vill vi med hjälp av fyra enkla punkter inspirera alla power babes där ute att inte bara våga misslyckas, utan även att börja se sina misslyckanden för vad dom egentligen är: en språngbräda till framgång.

1. Det som inte dödar, härdar
Det må låta klyschigt, men vi kan lova dig en sak: jorden kommer inte att gå under bara för att du misslyckas. Visst, livet kanske suger ett tag, men du kommer garanterat att växa som individ och lämna floppen bakom dig med mer skinn på näsan, redo för nya utmaningar.

2. Misslyckanden gör dig kreativ
Okej, plan A kanske inte riktigt gick som du hade tänkt dig. Men vilken tur att det svenska alfabetet har ytterligare 28 bokstäver att jobba med! Så istället för att surt stå kvar på ruta ett och trampa, försök att smida medan järnet är varmt. Låt dig inspireras av alla tankar och idéer som flyger omkring i huvudet precis efter ett misslyckande. Vem vet, du kanske får livets vision gällande plan B!

3. När en dörr stängs, öppnas en annan
Oprah Winfrey ska ha sagt att hon inte tror på misslyckanden, utan enbart ser dom som en källa till information och en möjlighet att ändra riktning. Så misströsta inte över bakslag och floppar – tänk istället som Oprah och se på det hela som att något mycket bättre väntar på dig bakom nästa hörn.

 4. Perfekt är tråkigt
Nej, ingen gillar att misslyckas – men tänk så tråkigt livet hade varit om allt du hade tagit för dig alltid hade gått vägen. Chansen är nämligen stor att om du aldrig hade misslyckats, hade du inte kunnat uppskatta dina framgångar till 100%. Tänk tillexempel på alla bakslag och missar som under livet har format dig till den grymma boss lady du är idag. Så se alltid dina misslyckanden som ett bevis på att du faktiskt vågat, och glöm inte uppskatta varje liten flopp.

Text Elin Styrbjörn