Bli ditt bästa jag - 5 steg till en bättre sömnrutin

Bli ditt bästa jag - 5 steg till en bättre sömnrutin

 

I betalt samarbete med CURA of Sweden.

Sömnen är inte bara en nödvändig aktivitet; den är en av de viktigaste grundstenarna för ditt välmående. Ibland kan yttre (och inre) faktorer påverka din sömnkvalitet. Små steg kan göra stor skillnad och vi har hittat den magiska formeln för att förbättra din sömnhygien - här är våra 5 bästa tips på en god natts sömn.

 

1. Låt ditt sovrum vara din mysiga oas

Förvandla ditt sovrum till en mysig oas av avkoppling genom att sänka temperaturen.

Att ha rätt temperatur i sovrummet är inte bara en fråga om komfort - det är en vetenskaplig princip. Statistik visar att en sval rumstemperatur är optimal för att främja djupare sömn. Så, justera termostaten och skapa en sval och mysig oas för en god natts sömn. Investera i behagliga sängkläder och ge dig själv den bästa presenten - en fridfull och bekväm sovmiljö.

 

4. Mörklägg Ditt Sovrum för Optimal Ro

Skapa en sovande oas genom att mörklägga ditt sovrum. Mörka gardiner eller persienner kan göra en enorm skillnad genom att blockera ut störande ljus och skapa en perfekt miljö för en ostörd natts sömn.

 

3. Tyngdtäcket - din Sömnhjälte 

En ny studie från Uppsala universitet visar att användandet av ett tyngdtäcke hjälper till att öka melatoninet hos friska vuxna. Det underbara hormonet signalerar till din kropp att det är dags att slappna av och med hjälp av ett tyngdtäcke optimerar du även din biologiska klocka för en bättre natts sömn. Att bädda ner sig i sängen med ett tyngdtäcke är som att omfamna en varm och lugnande kram - precis vad du behöver för att slappna av. Omfamna tyngdtäckets magi och justera din sömnrutin för att skapa en verkligt lugnande nattsömn. 

Sugen på att prova ett tyngdtäcke? Använd koden HERWAY för att få 25% på hela CURA of Swedens sortiment (gäller både på originalpriser och befintliga erbjudanden).

 

4. Skapa En Avkopplande Sovrutin

Sömn är inte en händelse du ska bocka av på din to do lista; det är en nödvändighet för att både kropp och sinne ska samspela i harmoni.  

Ge din hjärna en chans att slappna av innan läggdags med hjälp av en avkopplande kvällsrutin, för att signalera till din kropp att det är dags att släppa dagen och förbereda sig för återhämtning. Djupa andetag, avslappnande musik, en kort meditation eller varför inte varva ner med en härlig bok och svepa in dig i ett tyngdtäcke? Du väljer de alternativ som passar dig bäst för att skapa den ultimata avslappningszonen. CURA of Sweden erbjuder ett brett sortiment av tyngtäcken, kuddar, madrasser och sängkläder som kan förgylla din sovrutin.

Se denna ritual blir som en bilnyckel för att stänga av dagen och starta din inre motor för avkoppling.

 

5. Digital Detox Innan Läggdags

Sluta slåss med de digitala skärmarna och ge din hjärna en chans att slappna av innan läggdags. Undvik att titta på telefonen eller datorn minst en timme innan du går och lägger dig. Det hjälper din hjärna att sakta ner och förbereda sig för en fridfull sömn. Redo att ta steget längre? Låt ditt sovrum vara en skärmfri zon, där varken dator eller mobiltelefon får spela huvudrollen.

Genom att integrera dessa fem steg i din sömnritual kan du skapa en stark grund för att vara ditt bästa jag varje dag. Sömnen är inte bara ett måste; det är en investering i dig själv. Så, ta kontroll över din nattsömn och låt den bli en av framgångsfaktorerna som gör dig redo att erövra världen varje morgon!

 

Text Nathalie Rajic

Previous
Previous

Her Way Summit Afterglow

Next
Next

Olika sorters återhämtning som förbättrar din sömn