EN LITEN TEXTBOX HÄR FÖR TEXT:)

dyk ner bland våra artiklar och hitta något som inspirerar dig.

mindset | balance | self love

Balans Elin Beattie Balans Elin Beattie

Vikten av en morgonrutin - så anpassar du den efter dina behov

Vi kan alla relatera till hur det är att ha en riktigt dålig morgon - man sover för länge, och sen är det kört. Trött och grinig stressar man runt i hemmet i hopp om att försöka hinna ikapp, även fast man innerst inne vet att allt man behöver är mer tid. Man blir försenad och lämnar hemmet med andan i halsen, stressen i bröstet och med negativa tankar på repeat. Men måste det verkligen vara så? Nej då. Svaret till en stressfri dag är att skapa en morgonrutin som passar dig och dina behov.

Read More
Mindset Elin Beattie Mindset Elin Beattie

Låt dina målsättningar ta dig utanför din comofort zone

Trots att vi alla har stora mål och drömmar, finns det vissa personer som verkar ha det lättare än andra att förverkliga dom. Istället för att lämna trygghetszonen på staplande ben, tar dessa individer steget in i det okända med bestämda och genomtänkta steg. Men hur kommer det sig att det är så? Är detta självförtroende något som är få förunnat, eller kan vi alla lära oss att förbättra våra chanser att nå våra drömmar? Absolut! Låt oss förklara hur.

Read More
Saker att ha i åtanke innan du tar dig utanför din comfort zone
Mindset Elin Beattie Mindset Elin Beattie

Saker att ha i åtanke innan du tar dig utanför din comfort zone

Det sägs att ’the magic happens outside your comfort zone’ - och det här med magi låter ju minst sagt lockande, men vad bör man egentligen förvänta sig när man tar steget in i det okända? Är det eftersträvansvärt att konstant utmana sig själv, eller finns det tillfällen då det faktiskt är bättre att hålla tillbaka, snarare än att lämna sin comfort zone?

Read More
Hur du slutar leva andras drömmar och tar reda på vad du själv vill
Mindset Elin Beattie Mindset Elin Beattie

Hur du slutar leva andras drömmar och tar reda på vad du själv vill

I en idealvärld skulle vi alla leva våra drömliv. Våra val skulle alltid grunda sig i våra egna viljor och värderingar, och vi skulle inte behöva känna det där starka behovet av att behaga andra. Vår magkänsla skulle få huvudrollen i filmen om vårt liv, och andras åsikter skulle endast få skärmtid som statister. Dock är verkligheten snäppet mer komplicerat. För allt för ofta låter vi andras drömmar förvandlas till våra egna, samtidigt som vårt egna drömliv riskerar att knuffas ur bild. Så hur gör man något åt det?

Read More
Hur du lever enligt dina värdegrunder och hittar tillbaka till dig själv
Mindset Elin Beattie Mindset Elin Beattie

Hur du lever enligt dina värdegrunder och hittar tillbaka till dig själv

Det senaste halvåret har varit överväldigande för oss alla. Pandemin som spritdit sig över världen har vänt upp och ner på vår vardag och bidragit till en världsomvälvande sorgeprocess. Livet vi en gång kände till, är inte det liv vi lever idag. Saker och ting görs annorlunda nu, och våra synsätt har förändrats. Och mitt i all förvirring försöker vi stå på stadiga ben och hitta tillbaka till oss själva – men frågan är bara hur. Facit skvallrar om att vi behöver leva enligt våra värdegrunder.

Read More
Vanor som får dig att vara oproduktiv
Mindset Elin Beattie Mindset Elin Beattie

Vanor som får dig att vara oproduktiv

Att ha många bollar i luften är ofta en självklar del av vår vardag. Familjelivet avlöser arbetslivet, det sociala livet avlöser familjelivet – och någonstans där emellan ska vi även ha tid att prioritera oss själva. Nedan har vi listat 6 vanor som lätt sätter käppar i hjulet för vår produktivitet, samt hur vi kringgår dom.

Read More
Hur man är genuint glad för andras framgång
Mindset Elin Beattie Mindset Elin Beattie

Hur man är genuint glad för andras framgång

Det är ingen rolig känsla att vara avundsjuk på en annan persons framgång – men trots detta har vi alla varit där. Så oavsett om du blir triggad av någons lyxiga semester, kollegans plötsliga befordran, eller bästa kompisens härliga dejt så ska du veta att du inte är ensam. Men varför blir vi sådär småsinta och missunnsamma när någon annan lyckas? Handlar det om att vi är ett gäng osköna egoister? Och hur gör man egentligen för att aktivt motarbeta det?

Read More
Stressa ner med hjälp av knackterapi
Balans Elin Beattie Balans Elin Beattie

Stressa ner med hjälp av knackterapi

EFT-tapping är en form av knackterapi som bygger på teorin att negativa känslor och vissa sjukdomstillstånd beror på stress, störningar och blockeringar i kroppens energisystem. Det är en populär självhjälpsmetod som sägs hjälpa mot bland annat fobier, stress, oro och sorg – och som har vunnit över världsstjärnor som Madonna, Naomie Harris och Lily Allen. Knackterapi är en terapiform som vi alla kan lära oss att bemästra. Läs vidare och vi förklara hur!

Read More
Hur du tillåter dig att vara lycklig fullt ut
Self care Elin Beattie Self care Elin Beattie

Hur du tillåter dig att vara lycklig fullt ut

Många av oss besitter en sorts jag-ska-bara-mentalitet när det kommer till hur vi ser på lycka. ’Jag ska bara göra X, Y och Z, och sen kommer jag vara lycklig’ tänker man och fokuserar konstant på målet långt bort i fjärran istället för att njuta av det liv man lever här och nu. Det är inget tvivel om att vi lever i en stressad samtid. Privatlivet ska vara bra, men jobbet ska vara bättre. Man jämför sig med andra, och stressar för att hinna ikapp. Våra stora drömmar leder automatiskt till stora mål – mål som man bara måste nå innan man tillåter sig själv att må riktigt bra. Hus, jobb, partner, familj. Jag ska bara, jag ska bara, jag ska bara. Varför blir det egentligen så? Kan man ”välja lycka”? Och hur gör man för att komma ur sitt eget huvud och lära sig att leva i nuet?

Read More
Överkom rädslan för att lyckas och lev ditt fulla potential
Mindset Elin Beattie Mindset Elin Beattie

Överkom rädslan för att lyckas och lev ditt fulla potential

Rädslan för att misslyckas är oftast ett av våra största och mest synliga hinder på vägen mot framgång. Vi oroar oss för att inte vara bra nog, att vi ska misslyckas när vi väl försöker, eller att människor ska döma oss om det inte blir som det var tänkt. Men vad händer om man är rädd för det motsatta? Hur vet man om man är rädd för att lyckas? Och finns det någoting man kan göra åt det?

Read More
Hur man andas sig lugn
Balans Elin Beattie Balans Elin Beattie

Hur man andas sig lugn

Vid upplevd stress aktiveras det sympatiska nervsystemet - vår biologiska respons på fysisk fara. Kroppen frisätter adrenalin, hjärtat slår snabbare, och vår andningsfrekvens ökar. Vid stress glömmer vi bort att djupandas, och börjar istället att andas snabbt och ytligt. Låt oss dela med oss av våra tips på hur vi man kan lära sig att andas sig lugn.

Read More
Lär dig att optimera din hjärna -få ut mer av dagen
Mindset Nathalie Rajic Mindset Nathalie Rajic

Lär dig att optimera din hjärna -få ut mer av dagen

Ibland kan det kännas tufft att ta en del beslut på arbetet, eller faktiskt var och när som helst i livet. Vi stressar allt för mycket för att hinna med alla timmar på dygnet och ändå tycks tiden inte räcka till. Tänk om vi kunde synka vår kropp med hjärnan för att undvika att sätta oss i situationer där vi känner att vi inte räcker till... Det kan vi -genom att lära känna hjärnans dygnscyklar kan vi synka kroppen och på så vis bli medvetna om hur vi kan schemalägga dagen utan att känna denna ständiga press kring tid. Detta hjälper oss att spara energi, ha roligare och njuta maximalt av dygnets alla timmar.Så hur gör du för att synka hjärnan med kroppen? Det enklaste sättet är att räkna upp timmarna på ditt dygn och börja vänja hjärnan vid “rätt” tidsrytm och då kan du ha i åtanke att hjärnan arbetar olika från förmiddag till eftermiddag. På förmiddagen arbetar vänster hjärnhalva mer kritiskt, analytiskt och har ett större och allvarligare fokus. På eftermiddagen arbetar höger hjärnhalva kreativt, lekfullt och ser tydligare i färg, form och bild. Så här kan ett dygnschema se ut... 04:00 till 09:00 Mellan dessa morgontimmar är hjärnans gladhormon oxytocin som starkast, därför är vi i starkt behov av närhet, kärlek och anknytning till människor vi har omkring oss. Tidigt på morgonen vill kroppen ta det lugnt och starta långsamt och det kan du göra genom att kramas, meditera, skriva ett brev till någon, uppdatera dagboken eller bloggen för att sätta igång hjärnan.09:00 till 11:00 Mellan dessa timmar har hjärnan istället låga nivåer att stresshormonet kortisol, vilket gör hjärnan skärpt och koncentrerad. Du kan lättare analysera problem, tänka kritiskt och analytiskt och ta dig an stora frågeställningar. Det är nu ett perfekt tillfälle för att utveckla nyaidéer, boka in viktiga möten, ta allvarligare diskussioner, lyssna och läsa fonetiskt. 11:00 till 14:00 Nu har vi ytterst lite av sömnhormonet melatonin i hjärnan. Du är snabb och din reaktionsförmåga är på topp. Din mentala vakenhet är igång och du kan ta på dig nya projekt. Denna tid används bäst genom att presentera nya idéer för chefen eller en kund, svara på mail och telefonsamtal, ordna saker som behövs göras hemma -här är det bra att skriva en lista för att sedan bocka av vad som gjorts. Gör en sak i taget.14:00 till 15:00 Nu är det dags för hjärnan att ta en paus. Perfekt tillfälle för att äta lunch, då dygnsrytmen är i en kort nedåtgående fas och kroppen i behov av föda och vila. Det kan vara bra att komma ner i varv genom att ta en snabb powernap på femton minuter, en kort frisk promenad, läsa en tidning eller slösurfa, röra på sig med en lätt stretch -rulla axlarna, böja och sträcka på sig och glöm inte att dricka ett stort glas vatten. 15:00 till 18:00 Hjärnan är tröttare nu, men absolut inte stressad. Vanliga diskussioner mellan kollegor eller familj är ett bra tillfälle att ta på eftermiddagen. Här mår hjärnan bra av att brainstorma med kollegor, boka in möten som inte är för långa eller psykiskt krävande. Träna då kroppen mår som bäst av fysisk aktivitet vid denna tid. 18:00 till 20:00 Sömnhormonet melatonin sänder signaler ut i kroppen att det är dags för nedvarvning. För att komma ner i varv krävs lugna och trevliga sysselsättningar. Här påverkas hjärnan av mjukt ljus och förbereder kroppen för natten och börjar producera nästa dags må bra-hormon, seratonin. Vid denna tidpunkt är dina smaklökar också starkare så passa på att laga en god middag, träffa vänner, skratta och njut av kvalitetstid!20:00 till 22:00 Melatoninet produceras nu i stora mängden och det gör oss ordentligt trötta i hjärnan. Nu är det bäst att ägna sig åt lugna aktiviteter där du inte behöver använda hjärnan i någon större utsträckning. Ta det lugnt och titta på film eller tv, sticka, virka,måla eller handarbete på något annat sätt. Ibland kan det också vara skönt att bara göra absolut ingenting. 22:00 till ...Nu vill hjärnan ladda upp inför morgondagen och det gör den via sömn, som är livsviktigt för oss. Det är rekommenderat att sova mellan sju eller åtta timmar för att samla ordentligt med energi till kommande dag. Vi alla tycker såklart olika om rutiner, vissa fungerar bättre genom att inte ha några alls och en del fungerar bättre med rutiner. Hjärnan tycker om fasta rutiner så provaatt lägga dig vid samma tid varje kväll så ska du se att både kroppen och hjärnan mår bra av det!

Read More
Hur ödmjukhet kan minska stress
Balans Elin Beattie Balans Elin Beattie

Hur ödmjukhet kan minska stress

Många av oss vet redan att vi kan minska känslan av stress i kroppen genom att djupandas, men visste du att vi även kan reducera stress i våra relationer genom att med hjälp av meditation lära oss att bli mer ödmjuka? Det är nämligen så att forskning från Stanford University visar att när vi genom mindfulness (så som t.ex. djupandning) klarar av att förvandla vår inre stress till ödmjukhet och medkänsla, så vinner inte bara vi personligen på detta utan det har även en enorm positiv innebörd för våra relationer och måendet hos de individer runt omkring oss. Låt oss förklara hur!

Read More
Hormoner som påverkar ditt humör - lär känna din cykel
Balans Nathalie Rajic Balans Nathalie Rajic

Hormoner som påverkar ditt humör - lär känna din cykel

Känns det som om du känslomässigt ofta befinner dig på en berg och dalbana? När du äntligen klivit av den, fortfarande lite vimmelkantig av åkturen tänker du. Äntligen över. Då börjar allting om från början. Det är dina hormoner som tar med dig på en åktur. Welcome, it’s going to be a bumpy ride! För det första är du inte ensam, de flesta av oss kvinnor upplever hormonella förändringar i mer eller mindre grad. Det tog mig ganska lång tid att koppla ihop min menscykel och därmed min hormonella berg och dalbana. Eftersom väldigt många av oss kvinnor dessutom äter någon form av preventivmedel som påverkar oss hormonellt blir det hela mer komplicerat.

Read More
5 tecken på att du behöver tagga ner och lära dig att omprioritera och känna ditt eget flow.
Balans Elin Beattie Balans Elin Beattie

5 tecken på att du behöver tagga ner och lära dig att omprioritera och känna ditt eget flow.

Oavsett om det handlar om att ha många bollar i luften när det kommer till arbete eller fritid kan vi nog alla relatera till hur det känns att göra lite för mycket under en lite för lång tid. Men med tanke på att stress egentligen är en naturlig reaktion som i grund och botten är till för att hjälpa oss att överleva, hur vet man då vad för sorts stress som är dålig? Och vad för fysiska och psykiska symptom är det egentligen som indikerar att det är dags att tagga ner?

Read More
Konsten att skapa egentid mellan karriär och familjeliv
Balans Fanny Bjuväng Balans Fanny Bjuväng

Konsten att skapa egentid mellan karriär och familjeliv

Om det är något som de allra flesta föräldrar lider brist på så är det tid. Tid för reflektion, återhämtning och för att hinna njuta av livet, utan att bli avbruten av ett ”MAMMA!” i tid och otid. Vi pratar alltså om sådan tid som är till enbart för dig och för det som bara du vill och behöver göra. Egentid helt enkelt.

Read More
Så slipper du den ständiga strävan efter att vara perfekt. 
Self care Nathalie Rajic Self care Nathalie Rajic

Så slipper du den ständiga strävan efter att vara perfekt. 

Perfektionist? Javisst! Men är den ständiga strävan efter det perfekta livet verkligen så fördelaktigt som många verkar tro? Knappast säger vi – och forskning håller med! Visste du till exempel att perfektionister inte bara har sämre hälsa överlag, utan att dom även är en grupp som ofta ligger i farozonen för utbrändhet på grund av stress?  

Read More
Så blir du mer närvarande – 5 enkla tips
Balans Nathalie Rajic Balans Nathalie Rajic

Så blir du mer närvarande – 5 enkla tips

Kanske har din semester redan börjat, eller så är den snart på ingång. Oavsett vad så är sommar och semestertider kanske den bästa tiden av alla för dig som vill öva på att bli mer närvarande. Luften är fylld av dofter, marken är klädd med blommor och havet svalkande. Här ger vi dig 5 enkla tips på hur du kan bli mer närvarande. Att njuta av skönheten och känna lyckan i nuet helt enkelt.

Read More

LADDA NER

Her Way appen.

Genom att ladda ner appen och starta en prenumeration får tillgång till samtliga kurser (Confidence challenge och Glow up challenge) för 119kr/mån.